Biden, împreună cu soția sa Jill, purtând măști negre, au depus o jerbă de flori cu ocazia Memorial Day, la un monument din apropierea locuinței sale din Wilmington, Delaware.

„Esete bine să ieși din casă”, a declarat candidatul de 77 de ani pentru presă, deși cuvintele sale erau foarte greu inteligibile din cauza măștii pe care nu și-a dat-o jos nici o clipă.

Biden nu a participat la nici un eveniment public de la dezbaterea cu Bernie Sanders din 15 martie, dar susține că a ieșit împreună cu soția sa la plimbare cu bicicleta.

Trump, care refuză să poarte mască, și care și-a reluat în weekend partidele de golf, și-a ironizat în repetate rânduri adversarul, acuzându-l că stă ascuns în pivniță.

Președintele a adus și el un omagiu combatanților americani, mai întâi la cimitirul militar de la Arlington, de lângă Washington, apoi la monumentul Fort Henry de la Baltimore.

Fostul vicepreședinte al lui Barack Obama și-a întrerupt brusc campania electorală încă de la primele restricții instituite la începutul epidemiei.

El încercat să facă campanie de acasă, grație unui studio instalat la domiciliu.