Evenimentul Zilei > Actualitate > De FLORII, Bucureştiul va fi GAZDA unor EVENIMENTE INCENDIARE
De FLORII, Bucureştiul va fi GAZDA unor EVENIMENTE INCENDIARE

De FLORII, Bucureştiul va fi GAZDA unor EVENIMENTE INCENDIARE

În acest week-end, Bucureştiul va fi gazdă pentru mai multe evenimente. Un marş de biciclişti, paradă de maşini de epocă, show de maşini şi motociclete şi multe alte evenimente sportive.

În data de 23 aprilie 2016, în intervalul orar 15:30 – 19:30, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, se va desfăşura un marş biciclist, pe următorul traseu:

Parcul Herăstrău – bd. Mareşal Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Sos. Kiseleff – Piaţa Victoriei – şos. Nicolae TitulescuPasajul Basarab – şos. Grozăveşti.

Şi retur:

Intrare Grozăveşti – şos. Grozăveşti – Pasajul Basarab – şos. Nicolae Titulescu – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – bd. Regina Elisabeta – bd. Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Splaiul Independenţei – bd. Libertăţii – bd. Naţiunile Unite – str. Izvor –Calea 13 Septembrie – bd. Libertăţii – bd. Unirii  – bd. Dimitrie CantemirParcul Tineretului.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule: să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului;

  • să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului;
  • să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
  • să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere;

 

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Evenimente Sportive

În ziua de 23 aprilie 2016, între orele 08.00 – 13.30, în conformitate cu prevederile avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, va avea loc un eveniment sportiv şi artistic, pe Str. Amintirii (între Str. Baicului şi Str. Niagara):

Traficul va fi restricţionat pe strada sus menţionată.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:

  • să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului;
  • să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului;
  • să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere.

În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în perioada 22 – 24 aprilie 2016, în Piaţa Constituţiei, se desfăşoară Expoziţia Salon Auto Moto şi Paradă Maşini de Epocă şi Motociclete.

În acest sens, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă în sensul restricţionării şi fluidizării circulaţiei rutiere în zona respectivă. Astfel, în perioada 22 aprilie ora 22:00 – 24 aprilie 2016 ora 23:00, traficul rutier va fi restricţionat pe bd. Libertăţii între Calea 13 Septembrie şi bd. Naţiunile Unite, precum şi pe bd. Unirii între bd. I. C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei.

Conducătorilor auto care intenţionează să tranziteze zona pe timpul restricţiilor, le este recomandat să folosească următoarele rute ocolitore:

Parada de maşini de epocă

În ziua de 23 aprilie 2016, între orele 14:00 – 15:00, Paradă de maşini de epocă şi motociclete, pe traseul: Bd. Unirii intersecţie cu Bd. Regina Maria – Bd. Unirii – Piaţa Alba Iulia şi retur.

Rute ocolitoare:

– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Piaţa George Coşbuc – Bd. Regina Maria;

– Str. Izvor – Str. Haşdeu – Splaiul Independenţei;

– Bd. Unirii – Piaţa Unirii – Splaiul Independenţei – Str. Haşdeu – Str. Izvor – Calea 13 Septembrie.

Brigada Rutieră Bucureşti solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă,  să circule cu maximă atenţie, să folosească rutele ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Zilele Pământului

În ziua de 22 aprilie 2016, în conformitate cu prevederile avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, va avea loc un eveniment cu prilejul „Zilei Pământului”, care va consta într-un marş, după următorul program:

– între orele 17.00 – 17.45, deplasare în marş pe traseul: Piaţa Revoluţiei – Calea Victoriei – Bd. Naţiunile Unite – Str. Izvor – alveolă Parc Izvor.

Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie a traseului menţionat.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:

– să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului;

– să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun;

– să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului;

– să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;

– să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere.

În acest sfârşit de săptămână, vizitatorii sunt aşteptați la un show cu motociclete, traseu testare biciclete, test drive off road – pe un traseu prestabilit, cu maşini echipate, plimbare pe un traseu prestabilit cu SUV-uri, echipare all road, echipare de serie, test drive ATV, drift-uri susţinute de campioni naţionali şi internaţionali, demonstraţii şi drive-test plus multe alte surprize pe care organizatorii le pregatesc pentru un public estimat la aproximativ 40.000 vizitatori.

Foto: Marian Iliescu