Evenimentul Zilei > Monden > De ce să ții cont când îți alegi rochii elegante
De ce să ții cont când îți alegi rochii elegante

De ce să ții cont când îți alegi rochii elegante

Este anotimpul evenimentelor. Iar participarea ta la nunți, botezuri, petreceri aniversare, majorate sau banchet, va fi necesară. Chiar și cu garderoba plină, nu e de mirare că nu vei găși ceva potrivit fiecărei ocazii în parte, un nou eveniment necesitând o nouă rochie, că să fii modernă și să ieși cu ușurință în evidență. Iar că să te bucuri de o alegere de succes, iată de ce aspecte să ții cont când îți alegi rochii elegante.

O rochie scumpă nu e întotdeauna o achiziție de succes

Din dorința de a impresiona, poți avea impresia greșită că, rochii elegante vei găși doar la prețuri de milioane, care te pot forță să faci o serie de compromisuri. Ar trebui să te gândeșți dacă merită cu adevărat să cheltui pe o rochie, cât poți da pe două, mai ales dacă o vei purta o singură dată, urmând că apoi să zacă la ține în șifonier sau să o vinzi pentru un preț inferior celui de achiziție.
Alege mai cu seama să nu te grăbeșți și să acorzi atenție tuturor posibilităților care-ți apar în cale. Descoperă rochii elegante care-ți vor evidenția trăsăturile și cu care nu vei da greș din toate punctele de vedere.

Ai întotdeauna în vedere formă corpului

Chiar și o rochie simplă se va așeza minunat pe ține și va stârni atenția tuturor, dacă vei opta pentru o rochie adecvată formei tale corporale. De exemplu, dacă ai o silueta tip pară, cu umeri îngușți, dar șolduri și posterior pronunțat, ți se vor potrivi mănușă rochiile care aduc volum la partea superioară și care te ajută să o echilibrezi (mânecile tip fluturile, mânecile bufante, volanele etc.), rochiile ce denotă fluiditate, ce îmbrățișează linia corpului, rochiile cu decolteu adânc și multe altele. În plus, nu trebuie să ai o constituție 60-90-60, că să te îmbraci și să arăți bine în orice situație.

De ce ținem cont: tendințe sau preferințe personale?

Este o adevărată lupta cu propriul sine să poți face decizii înțelepte și să trebuiască să alegi intre tendințe sau plăcerile personale. Mulți spun că, pentru a arată bine la un eveniment și a ieși în evidență, trebuie să fii îmbrăcată după tendințe, deci ai nevoie de rochii elegante moderne. Însă, asta nu înseamnă întotdeauna că trebuie să ieși din zona ta de confort. Că de exemplu, dacă ai o serie de complexe privind formă picioarelor tale, nu vei da greș alegând o rochie maxi. Ori de altfel, nu te oprește nimeni să porți clasicul negru sau roșu, ori să optezi pentru o culoare mai electrică sau un imprimeu. Tu eșți cea care alege ce se potrivește mai bine cu stilul tău. Odată ce rochia aleasă îți oferă confort și te face să te simți feminină, increzatoarele în forțele proprii, întreagă atitudine se va reflectă și la exterior, iar complimentele vor apărea negreșit.

Momentul zilei în care se desfășoară evenimentul și locația

Și nu în cele din urmă, îți recomandăm să ai în vedere inclusiv locația și stilul evenimentului. În locațiile clasice, pe stil clasic, este recomandat să optezi mai de grabă pentru elegantă, decât pentru opulență. O rochie simplă, mulată sau clos, te va pune cu succes în evidență, alături de o pereche de stiletto sau niște sandale, fie alături de câteva accesorii minimaliste și o pălărie.
Dacă locația e una învăluită în glam, iar evenimentul este de-o seama, o rochie cu paiete ar putea fi de efect.
Bineînțeles, seară poți opta pentru o rochie lungă, iar ziua pentru una scurtă. Dar cel mai important este modul în care te simți în această și starea de spirit pe care ți-o conferă această.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: