Evenimentul Zilei > Justitie > De ce riscă Elena Udrea 20 de ani de închisoare! Motivarea magistraților
De ce riscă Elena Udrea 20 de ani de închisoare! Motivarea magistraților

De ce riscă Elena Udrea 20 de ani de închisoare! Motivarea magistraților

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție Au făcut publică motivarea în baza căreia a fost Elena Udrea condamnată în dosarul gala Bute. Potrivit acestora, scopul „educativ” al pedepsei poate fi atins doar prin privare de libertate.

Udrea fusese condamnată pentru trei acuzații de luare de mită și una de abuz în serviciu. Fostul ministru al dezvoltării a fost însă achitat pentru tentativă de deturnare de fonduri europene.

Procurorii cer o pedeapsă de peste 20 de ani pentru Elena Udrea.

Persoanele din dosar care și-au recunoscut faptele au prrimit pedepse cu suspendare, în timp ce cei care nu și-au recunoscut faptele au primit pedepse cu executare.

Astfel, Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a primit cinci ani de închisoare. Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Pe de altă parte, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, iar Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: