Evenimentul Zilei > EVZ Special > De ce îl adoră țăranii pe Donald Trump
De ce îl adoră țăranii pe Donald Trump

De ce îl adoră țăranii pe Donald Trump

Sprijinul de care se bucură președintele Trump în rândul fermierilor americani a atins un nivel record, potrivit celui mai recent sondaj.

Donald Trump are o rată de favorabilitate de 83% printre fermieri, potrivit unui sondaj realizat de Farm Journal Pulse.

Doar 18% sunt cei care îl dezaprobă.

„Trebuie notat că la categoria «aprobare puternică» a înregistrat o creștere de trei puncte procentuale față de un nivel deja ridicat (în decembrie) și de cotele de aprobare cele mai mari din toate timpurile”, observă Jim Wiesemeyer, analist politic la Pro Farmer.

„Odată cu recentele vești optimiste legate de Acordul de liber schimb SUA-Canada-Mexic și de „faza 1” a acordului cu China, cotele vor rămâne probabil stabile”, explică Wiesemeyer.

Agricultorii care și-au declarat „aprobarea puternică” față de Trump au ajuns la 64% în ianuarie, față de 61% în decembrie.

„Trump are nevoie de votul rural pentru a rămâne câștigător în statele pe care le-a câștigat în 2016”, spune Wiesemeyer.

„În fapt, informațiile spun că se concentrează pentru a câștiga în Minnesota, în cazul pierderii unui stat pe care l-a câștigat în 2016. Aceasta înseamnă că agricultura va continua să rămână un subiect cheie în campania de realegere a președintelui”, mai comentează analistul.

Pe 17 ianuarie, Trump a ținut un discurs la convenția anuală a American Farm Bureau Federation, care a fost organizată în Austin, Texas, unde a elogiat realizările fermierilor americani.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.