Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce este supărat Florin Piersic pe politicienii care nu se țin de cuvânt. ”Mărgelatu” vrea să conducă cinematograful care îi poartă numele
De ce este supărat Florin Piersic pe politicienii care nu se țin de cuvânt. ”Mărgelatu” vrea să conducă cinematograful care îi poartă numele

De ce este supărat Florin Piersic pe politicienii care nu se țin de cuvânt. ”Mărgelatu” vrea să conducă cinematograful care îi poartă numele

Marele actor român are o supărare mare, iar la un spectacol la care au participat mai multe sute de clujeni, desfășurat în data de 29 noiembrie, cu două zile înainte de Ziua Națională, a răbufnit împotriva politicienilor.

„României nu pot să îi transmit nimic, decât să-şi ia frâiele în mână, cei care conduc România. Eu doresc ca această ţară să fie ţara cea mai dulce, bună şi generoasă, mai plină de sentimentul că noi avem încredere în cei care ne conduc. Nu văd aşa ceva. Eu spun adevărul. Eu iubesc România. La vârsta pe care o am, nu pot să spun minciuni, nu se mai potriveşte cu vârsta, cu ceea ce gândesc eu. Doresc să fie bine în ţara asta, dar credeţi că voi mai prinde eu, la vârsta asta, o schimbare în care să simt că totul se face cu grija pentru om? Pentru că aici este toată povestea. Mă întreabă mulţi oameni care vin la spectacolele mele dacă eu cred că va fi vreodată bine în ţara asta, iar eu spun că sigur, cred. Toată viaţa mea am fost un om care a sperat şi a crezut”, a spus Florin Piersic, unul dintre cei mai mari actori români.

Evenimentul Zilei a descoperit că, mesajul foarte dur lansat de Florin Piersic are un substrat local și îl vizează în special pe Emil Boc. Supărarea lui Piersic se trage de la o promisiune mai veche făcută de fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, care i-ar fi promis să îl lase să patroneze cinematograful ”Florin Piersic”, din Cluj Napoca și cafeneau ”Mărgelatu”, din incinta celui mai mare cinematograf clujean. Cum de la promisiune la faptă este cale lungă, anii au trecut iar Florin Piersic nu a văzut promisiunea îndeplinită. Primăria a încheiat un contract de locație de gestiune unei firme patronate de doi apropiați ai lui Apostu.

Piersic face cerere

La finalul lunii august 2018, Florin Piersic a depus o cerere la Primăria Cluj Napoca pentru a intra într-un parteneriat public privat pentru gestionarea celor două obiective, cinematograful și cafeneaua.

În cererea datată 31 august 2018, Florin Piersic a scris: ”Ca o continuare a parteneriatului început în anul 2011 cu Cinematograful Republica, la acea dată, când am consimțit să-mi asociez numele cu acest locaș de cultură, devenind astfel Cinematograful Florin Piersic, care a cunoscut o ascensiune semnificativă, consider îndreptățită solicitarea mea. Pe această cale, vă aduc la cunoștiță stimate domnule primar, intenția mea serioasă de a încheia un contract de asociere între societatea mea și Primăria Cluj Napoca, având ca obiect acest cinematograf care îmi poartă numele. Această asociere care sper că o vom realiza, va promova cultura, în principal, va produce spectacole, cu o implicare susținută din partea mea, de care se vor bucura spectatorii Clujului. Toate acestea vor aduce beneficii ambelor părți”.

Cinematograful ”Florin Piersic„ este în proprietatea Primăriei Cluj Napoca. EvZ l-a contactat și pe marele actor: ”Este adevărat că am depus o cerere de asociere cu Primăria Cluj Napoca. Este o sală cu cîteva sute de locuri unde ar putea fi organizate spectacole cu mare priză la public. Din păcate am primit un răspuns care m-a supărat”, a comentat actorul fără să ofere alte informații.

Primăria a răspuns că nu se poate

”Mărgelatu” a primit și un răspuns la solicitarea lui, și anume clasicul răspuns românesc ”nu se poate”. Cererea a fost tratată cu flit de reprezentanții Primăriei Cluj Napoca. ”Vă comunicăm faptul că la acest moment ne aflăm în imposibilitatea onorării cererii dvs, raportat la împrejurarea că autoritatea locală nu deține folosința asupra cinematografului Florin Piersic”, cu alte cuvinte, contractul de gestiune a cinematografului fiind prelungit cu o altă entitate juridiciă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News