Utilizarea unei butelii poate ușura semnificativ viața în gospodărie, însă riscurile pe care aceasta le presupune sunt direct proporționale cu aparenta ușurință în folosire. Utilizarea necorespunzătoare a buteliilor poate duce la însemnate pierderi materiale și de vieți omenești, de aceea, înainte de a porni un aragaz cu butelie, este bine să cunoaștem îndeaproape modul de utilizare. Cu excepția cazului în care avem acces la un serviciu de butelii la domiciliu Botoșani, trebuie să ne asigurăm noi înșine că, de la încărcare până la punerea în funcțiune, totul a fost realizat conform normelor în vigoare.

Buteliile trebuie încărcate doar în stații autorizate. Încărcarea buteliilor la stațiile GPL, deși aparent mai facilă și avantajoasă, nu este doar nerecomandată, ci ilegală, din cauza riscurilor majore pe care le implică. Să nu uităm că operatorii din stațiile GPL nu au nici experiența și nici competența necesară în domeniu, în vreme ce, pentru buteliile încărcate în acest fel, nu se realizează verificarea etanșeității și nu sunt montate regulatoare de presiune sigilate. Apelarea la persoane juridice distribuitoare, chiar de tipul serviciilor de butelii la domiciliu Braila, de exemplu, este nu doar o alternativă mai sigură, ci și mai facilă, eficientă și chiar mai rapidă și mai economică în unele cazuri.

În plus, să nu uităm nici că, în stațiile GPL nu ni se va atrage atenția nici cu privire la starea în care se află butelia noastră, nici cu privire la pericolele la care ne expunem utilizând-o într-un mod impropriu sau în condiții improprii. Răspunderea cu privire la transportarea, montarea și verificarea buteliei ne revine în totalitate, deși acestea sunt momente în care am avea nevoie mai degrabă de expertiza unui specialist. În Brașov, de pildă, la fel ca în alte orașe în care s-au implementat servicii de butelii la domiciliu brasov, se duc adevărate campanii de informare cu primire la utilizarea orectă a buteliilor și în încercarea de a stopa fenomenul alimentării în stațiile GPL, extrem de periculos nu doaar pentru utilizator, ci pentru întreaga comunitate în care acesta locuiește.

Te-ar putea interesa și: