„O analiză a Departament Of Homeland Security din Statele Unite a ajuns la concluzia că China a ascuns răspândirea timpurie a coronavirusului, astfel încât să poată sa-si faca provizii de efecte si echipamente medicale, ceea ce ar fi fost mai greu de realizat daca si alte țări ar fi știut de pericolul care le venea din Wuhan (in China sunt multe corporatii occidentale, de pilda 3M din America, care produc acolo)”, scrie jurnalistul Alexandru Lăzescu pe contul său de FB.

Acest raport a fost publicat de presa americană.

Concret, DHS a constatat, cu 95% încredere statistică, că modificările aduse reglementarilor de import și export al echipamentelor de protecție personală din China au fost extrem de anormale și nu întâmplătoare.

Astfel:

„Atenționările timpurii din China cu privire la amploarea focarului de coronavirus și amenințarea sa de a deveni o pandemie ar fi putut da timp altor țări să întreprindă acțiuni care ar fi salvat vieți. Se pare că guvernul chinez a indus în eroare în mod deliberat lumea, astfel încât să poată stoca provizii cruciale.

China a mințit despre faptul ca virusul se poate transmite între oameni. A aruncat în închisoare medici care avertizasera asupra pericolului. A refuzat ca Organizația Mondială a Sănătății si alte institutii, cum ar fi Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor, accesul la informatiile initiale.

A oprit testele și a distrus probele de testare facute initial. Le-a permis cetățenilor săi să călătorească din Wuhan în alte părți ale lumii timp de 2 saptamini dupa ce blocase zborurile interne din Wuhan catre restul Chinei, și apoi a avut cinismul de a se plânge atunci când națiuni străine (tardiv) au restricționat călătoriile din China.

Continuă să restricționeze accesul oamenilor de știința la Wuhan și vinde teste coronavirus defecte, măști și echipamente de protecție defecte, pe tot globul”, se menționează în finalul postării.