Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce a murit bărbatul sprayat de jandarmi. Legiștii au spus-o clar!
De ce a murit bărbatul sprayat de jandarmi. Legiștii au spus-o clar!

De ce a murit bărbatul sprayat de jandarmi. Legiștii au spus-o clar!

Medicii legiști din Suceava au ajuns la concluzia că bărbatul gazat de jandarmi a murit din cauza unei insuficiențe respiratorii.

Scandalul de la Suceava, în care trei jandarmi sunt acuzați că au produs decesul unui bărbat, în timpul procedurii de imobilizare este departe de a se încheia.

Medicii legiști de la Serviciul de Medicină Legală din Suceava au ajuns la concluzia, după ce a făcut autopsia, că decesul a fost produs de o cauză imediată, aceasta fiind insuficiența cardio – respiratorie acută. Bărbatul, Ioan Csapai, de 55 de ani, mai suferea de infarct mezenteric care a produs și o peritonită generalizată, boala fiind una foarte gravă.

Vinerea trecută, Csapai a participat la Festivalul de Folclor pentru Copii din Vatra Dornei. La acel moment, bărbatul a fost acuzat că a atins indecent o fetiță de 12 ani, drept pentru care a fost legitimat de jandarmi, dar a refuzat. A urmat o procedură de imobilizare, timp în care unul dintre jandarmi l-a strîns de gât, în timp ce un altul, i-a pulverizat în zona feței, de la nici zece centimetri distanță, gaz iritant lacrimogen. La scurt timp, bărbatul a intrat în comă, fiind transportat de urgență la spital unde a decedat în cursul zilei de sâmbătă.

Parchetul Militar a deschis o anchetă în care investighează cauzele care au produs decesul bărbatului, dar și comportamentul jandarmilor, mai ales că instrucțiunile gazului iritan lacrimogen prevăd că acesta nu se pulverizează spre fața oamenilor de la distanțe mai mici de 1.5 metri.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: