Evenimentul ZileiSportDe ce a fost eliminată Halep de la Roland Garros? Bogdan Stelea: Este din cauza presiunii pe care și-o pune singură.

De ce a fost eliminată Halep de la Roland Garros? Bogdan Stelea: Este din cauza presiunii pe care și-o pune singură.

De ce a fost eliminată Halep de la Roland Garros? Bogdan Stelea: Este din cauza presiunii pe care și-o pune singură.
Bogdan Stelea este de părere că Simona Halep vrea să revină rapid în primele zece jucătoare de tenis ale lumii și această presiune o face să joace slab. Tenismena a fost eliminată în turul al doilea al turneului de la Paris.

Bogdan Stelea, fostul portar al naționalei de fotbal a României și bun prieten cu Simona Halep a comentat eliminarea acesteia de la turneului de tenis de la Roland Garros.

„O cunosc destul de bine. În urma discuțiilor pe care le-am avut, cam intuiesc ce se întâmplă cu ea. Din ce văd în ultimele meciuri, este o luptă crâncenă de a încerca să vină cel puțin în primele 10. Asta văd eu.

Ce se vorbește acum, că are lovituri slabe, de începătoare, este din cauza presiunii pe care și-o pune singură. Ar putea să ajungă din nou în top 10, dar trebuie să accepte că pot exista meciuri în care o poate bate oricine. Cât timp nu acceptă asta, nu o să iasă de aici. Trebuie să învețe să sufere de o anumită manieră”, a spus Bogdan Stelea, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Rezultat slab

Simona Halep a fost învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng, cu 2-6, 6-2, 6-1, joi, la Paris, în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros. Fostul lider mondial s-a înclinat după aproape două ore de joc (1 h 56 min) în faţa tinerei jucătoare asiatice (19 ani, 74 WTA).

Halep o învingea fără probleme pe Zheng în ianuarie, în semifinalele turneului Melbourne Summer Set 1, cu 6-3, 6-2.

Pentru Halep acesta este cel mai slab rezultat al său la Paris începând din 2013, când pierdea în primul tur. În 2015, Simona pierdea tot în turul secund.

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017, nu a jucat al ediţia trecută a turneului parizian, fiind accidentată, conform Agerpres.

Surprinsă de adversară

Simona Halep va primi un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA pentru evoluţia sa. „A jucat extraordinar de bine, nu a avut nicio reținere pentru că este foarte tânără și mingea ei din mâna stângă vine cu efect foarte diferit. A fost foarte greu să mă apăr pe rever și să fac ceva cu mingea aceea”, a spus Simona Halep după meci.

Irina Begu este singura româncă ajunsă în turul al treilea la simplu la Roland Garros din şapte jucătoare prezente pe tabloul principal de simplu.

 


Accesează: