Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Sorina Pintea, internată. Exclusiv EvZ: Ce spune conducerea Arestului
UPDATE. Sorina Pintea, internată. Exclusiv EvZ: Ce spune conducerea Arestului

UPDATE. Sorina Pintea, internată. Exclusiv EvZ: Ce spune conducerea Arestului

După ce medicii de pe salvarea chemată la arest au decis că nu trebuie internată, Sorina Pintea, cercetată în stare de arest în dosarul mitei de la spitalul pe care îl conducea, la Baia Mare, a cerut directorului centrului de reținere și arestare preventivă să fie internată.

UPDATE – Sorina Pintea se simte rău, iar conducerea arestului a decis să aprobe internarea acesteia.

Medicul din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă nr 1 a recomandat ca o persoană privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, să fie internată într-un spital din București, din rețeaua publică, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Pe parcursul internării, paza va fi asigurată de Serviciul Independent de Reținere și Arestare Preventivă”, a declarat, în exclusivitate pentru Evenimentul zilei, conducerea instituției.


Duminică după-amiază fostul ministru al Sănătății, aflată la arestul Capitalei, a solicitat o salvare, spunând că nu se simte bine. Echipajul de Ambulanță venit la fața locului i-au făcut investigații și i-au administrat medicamente, dar a decis că nu este necesară internarea.

Sorina Pintea, care suferă de o boală autoimună, spune că starea i s-a agravat și cere să fie internată la Spitalul Sfânta Maria, sub pază.

Iată textul cererii:

„Domnule Director,

Subsemnata Pintea Sorina, fiica lui Ioan și Flora, născută la data de (…) 1965, CNP (…), domiciliată în Baia Mare (…), județul Maramureș, în calitate de inculpată arestată preventiv în Dosarul 105/P/20 instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, prin apărători aleși, av. Mocanu Viorel și av. Cojocaru Alina, formulez prezenta

CERERE

Prin care vă solicit respectuos ca, în temeiul art. 71 din Legea nr. 254/213 privind executarea pedepselor și a măsurilor preventive privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, urmare a problemelor medicale apărute în cursul zilei de 01.03.2019 și agravării acestora:

Să fiu transportată de urgență, sub pază, la o unitate medicală din sistemul public, respectiv la Spitalul Clinic Sfânta Maria – în vederea efectuării de investigații amănunțite a subsemnatei de către prof. doctor Ruxandra Ionescu, medicul meu curant.

Precizez că subsemnata sunt diagnosticată cu Dermatomiozită idiopatică cu afectare pulmonară – pneumopatie interstițială, boală autoimună cu privire la care urmez un tratament zilnic cu Imuran și Medrol și există recomadare de regim alimentar specific, așa cum rezultă și din scrisoarea medicală atașată prezentei, dar și din întreaga documentație medicală ce a fost prezentată în cursul zilei de sâmbătă, 29.02.2020, cu prilejul încarcerării.

Ca urmare a agravării stării mele de sănătate – parestezii faciale și la nivelul membrelor, dificultăți de înghițire, stări de vomă, senzație de apăsare la nivelul esofagului, senzații de arsură la nivelul membrelor -, în cursul dimineții de 01.03.2020 a fost chemată de către personalul din centrul de deținere Salvarea, fiindu-mi administrată glucoză intravenos, Ketoprofen și un calmant. Totodată, mi-a fost realizat un EKG și mi-a fost măsurată glicemia, aceasta având valori de 132, în ciuda faptului că starea de sănătate mă pusese în imposibilitate de a mânca.

În raport de faptul că paresteziile faciale persistă și în prezent, coroborat cu faptul că cele din partea stângă se agravează, vă rog să dispuneți în regim de urgență luarea măsurilor de urgență în vederea realizării investigațiilor medicale ce se impun.

Solicit informarea apărătorilor aleși cu privire la măsurile dispuse.”