Evenimentul Zilei > Justitie > Daţi de gol de un strănut. Sirieni ascunşi în canapele, opriţi la frontieră
Daţi de gol de un strănut. Sirieni ascunşi în canapele, opriţi la frontieră

Daţi de gol de un strănut. Sirieni ascunşi în canapele, opriţi la frontieră

Patru sirieni care au ajuns în România ascunşi în canapele au fost reţinuţi de poliţişti după ce unuia dintre ei i-a venit să strănute.

Cei patru sirieni au vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani şi au declarat că intenţionau să ajungă în Germania. Politistii de frontieră de la I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat i-au descoperit, ieri dimineaţă, ascunşi într-un microbuz, în spaţiul de depozitare al unor canapele.

Potrivit anchetatorilor, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz, cetateanul polonez Stanislaw H., în varsta de 29 de ani.

În timpul controlului făcut de echipa comună formată din politişti de frontieră români şi bulgari s-a auzit un strănut, motiv pentru care s-a verificat mai în amănunt şi au fost descoperite, în partea din spate a microbuzului, ascunse în două canapele, patru persoane de sex masculin.

Poliţiştii de frontieră au făcut formalităţile de respectare a protocolului româno – bulgar şi au predat colegilor din Bulgaria pe cei patru străini.