Raport global: India trece de 500.000 ca şi SUA care înregistrează cea mai mare creștere zilnică. Apoi  Brazilia raportează aproape 47.000 de cazuri noi. Iar  UE poate exclude SUA din lista „țărilor sigure”.

India a trecut de jumătate de milion de infecții cu coronavirus, în timp ce experții sfătuiesc guvernul să acorde prioritate reducerii mortalității prin combaterea răspândirii virusului. Ministerul Sănătăţii a raportat 17.000 de cazuri noi de coronavirus sâmbătă, iar la nivel de ţară  peste 500.000, potrivit cifrelor publicate de Universitatea Johns Hopkins. Infecțiile au crescut în marile orașe, inclusiv în Delhi.

Brazilia a înregistrat 46.860, în trei zile. Ministerul Sănătății a raportat, de asemenea, 990 de decese. Noile cifre au apărut pe fondul avertizărilor că răspândirea prin orașele mai mici din interiorul Braziliei a ajutat la revenirea infecțiilor în marile orașe,  deoarece lipsa tratamentului medical specializat a obligat pacienții să vină în centrele urbane mai mari.

Statele Unite ale Americii au raportat cel mai mare număr zilnic de infecții, cu mai mult de 40.000 de cazuri. Mike Pence a recunoscut creșterea infecţiilor din sudul și vestul țării.  „Am făcut progrese cu adevărat remarcabile”, a spus Pence, adăugând că SUA au „încetinit răspândirea” și „au aplatizat curba”, dar cifrele spun altceva.

Cum stăm în Europa


Detalii despre starea Americii la zi puteţi afla de aici: Cifra zilei: 23 de milioane de persoane contagiate! Ce spune preşedintele


CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE