Evenimentul Zilei > Actualitate > Dansul la terase va fi permis. Guvernul modifică restricțiile impuse de CNSU
Dansul la terase va fi permis. Guvernul modifică restricțiile impuse de CNSU

Dansul la terase va fi permis. Guvernul modifică restricțiile impuse de CNSU

Dansul pe terase și în locațiile în aer liber vor fi permise în continuare, Guvernul a revenit asupra acestei restricții pe care intenționa să o impună pentru limitarea răspândirii Covid-19.

Surse guvernamentale susțin că Executivul intenționează să modifice măsurile adoptate marți seara, pentru a împiedica răspândirea pandemiei de coronavirus.

Decizia a fost adoptată după ce în spațiul public au apărut mai multe critici în legătură cu formulările din actul legislative care discrimina cuplurile necăsătorite care merg la plajă.

Guvernul va elimina sintagma „soți” din textul hotărârii care stabilește măsurile ce vor fi adoptate pe plajă. Va fi introdusă o nouă formulare conform cătreia „este obligatorie distanța de 2 metri între oricare două persoane cu excepția membrilor aceleiași familii și adulților care însoțesc copii”, conform digi24.ro.

Pe de altă parte, terasele se vor închide la ora 23.00, iar personalul acestora vor avea obligația să nu primească mai mulți clienți decât numărul scaunelor disponibile.

CNSU a adoptat o hotărâre prin care propunea ca, pe o plajă, să nu fie permisă o distanță mai mică de doi metri decât între soți și copii.

„Se propune modificarea excepției de la regulile distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, în sensul în care distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, se arată în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care urmează să fie supusă aprobării de către Guvern.

În hotărâre au fost propuse și alte măsurimenite să reducă răspândirea coronavirusului, printre care obligativitatea măștilor de protecție și în spațiile deschise, între anumite ore sau închiderea teraselor și sălilor de jocuri de noroc în intervalul orelor 23.00 – 06.00.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat că decizia se referă la o serie de indicaţii/restricţii care vor fi aplicate de către comitetele judeţene pentru situaţii, unde se va impune, unde vor exista focare de infecție.

„Sunt acele locuri unde se serveşte mâncare, băutură şi care după orele 23.00 vor fi închise până dimineaţa. Sunt acele distanţări care trebuie să existe la locurile de plajă, excepţie făcând soţii sau copiii însoţiţi de părinţi sau de bunici, de rude. La fel, portul măştii în exterior, în spaţiile aglomerate – că sunt pieţe, că sunt talciocuri, că sunt alte adunări populaţionale”, a precizat Nelu Tătaru.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: