Evenimentul Zilei > Sport > Daniel Pancu intra „prin alunecare” la naționala lui Rădoi. „Nu meritam calificarea!”
Daniel Pancu intra „prin alunecare” la naționala lui Rădoi. „Nu meritam calificarea!”

Daniel Pancu intra „prin alunecare” la naționala lui Rădoi. „Nu meritam calificarea!”

Figură reprezentativă în fotbalul românesc, Daniel Pancu, fost atacant al echipei naționale, a declarate fără ezitare că „tricolorii” nu meritau să se califice la „barajul” pentru CM 2022. El a criticat modul în care Naționala lui Mirel Rădoi s-a prezentat la meciul decisiv cu Islanda.

Daniel Pancu a făcut o comparație între modul în care România și Macedonia de Nord au abordat confruntarea cu Islanda. Dacă naționala noastră a avut o prestație dezamăgitoare (0-0), Pancu laudă modul în care nord-macedonenii au tratat duelul cu islandezii de duminică (3-1). Și asta după ce islandezii au egalat la unu.

„Când joci un meci decisiv, totul pleacă de la agresivitate”

„Nu meritam! Dacă Dumnezeu îți dă, nu-ți bagă în traistă. N-am văzut niciun minut din meciul României cu Liechtenstein, m-am uitat la Macedonia de Nord – Islanda. Când joci un meci decisiv, totul pleacă de la agresivitate. Nu de acea manieră se joacă un meci decisiv (face referire la România – Islanda), chiar dacă și autoritățile sunt de vină că au interzis spectatorii.

Jucătorii noștri din atac erau foarte lenți, aveau nevoie de trei, patru, cinci atingeri de balon. Macedonenii erau agresivi, noi am avut un singur cartonaș galben în meciul cu Islanda. Dar am văzut o echipă mută, care a început să joace abia după o ocazie mare a Islandei”, a declarat Daniel Pancul, potrivit gsp.ro.

Cu spectatori, România ar fi câștigat pe teren propriu cu Islanda

El a mai spus că dacă meciul s-ar fi desfășurat cu suporteri în Ghencea, România ar fi câștigat pe teren propriu cu Islanda.

Daniel Pancu este de părere că jocul modest al tricolorilor a fost și din cauza toboșarilor aduși de FRF. Costumați în ciobănești carpatini, într-un stadion gol, noile mascote ale echipei naționale au avut câte o tobă pentru a însufleți atmosfera.

„Nu știu cine a avut ideea cu toboșarii din tribună. Mă lua pe mine somnul. Ritmul în care se băteau tobele alea a dat ritmul jocului României. Erau trei căței.

După ratarea locului 2 în grupa J din preliminarii, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat că nu dorește să-și prelungească contractul cu FRF.