România - Islanda, meci crucial pentru tricolori. În calcul, doar victoria și intrarea la baraj

România - Islanda, meci crucial pentru tricolori. În calcul, doar victoria și intrarea la baraj sursa: Arhiva EVZ

În această seară, pe Stadionul din Ghencea, Naționala României este decisă să învingă din nou Islanda și să-și asigure locul la baraj. Tricolorii luptă pentru o calificare, după 24 de ani, la Cupa Mondială.

România ocupă poziția a 2-a și are nevoie de două victorii în ultimele două etape pentru a se califica la barajul pentru Mondialul din Qatar. Joi cu Islanda și duminică, în deplasarea din Liechtenstein, în ultima etapă. Meci care ar trebui să fie mai ușor.

România joacă un meci vital, fără fani în tribune

Din nefericiri întâlnirea de pe Stadionul Steaua se va disputa fără spectatori, poate atunci când naționala noastră avea nevoie, mai mult ca oricând, de încurajările fanilor. Regulile pandemiei...

„Mi se pare incredibil: ne vaccinăm ca să putem merge la mall în spațiu închis, dar nu suntem primiți pe stadioane, în spațiu deschis. Cred că cea mai bună campanie pentru vaccinare era ca oamenii să vină la acest meci. Nu înseamnă că eu sunt pentru vaccinare sau împotrivă, fiecare e liber să facă ce vrea. România, oamenii normali aveau nevoie să poată fi prezenți la un asemenea eveniment sportiv. Logic era ca echipa națională să dispute acest meci cu spectatori în tribune”, a declarat selecționarul Mirel Rădoi, potrivit gsp.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

În privința plecării de la echipa națională, Rădoi a mai îndulcit tonul. Dacă cu puțin timp în urmă declara că va pleca după aceste două meciuri, acum el a declarat că va lua o decizie finală după meciul cu Islanda și Liechtenstein.

Între timp el a purtat o discuție cu doi dintre oficialii de vârf ai FRF, președintele Răzvan Burleanu și directorul tehnic Mihai Stoichiță și ar putea continua la cârma echipei, în barajul pe care îl dorim cu toții.

Echipele de start:

România: Fl. Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu - Cicâldău, R. Marin, N. Stanciu - I. Hagi, Pușcaș, A. Ivan Rezerve: Aioani, A. Vlad, Cr. Manea, Ad. Rus, A. Burcă, Toșca, Dr. Nedelcu, Fl. Tănase, Moruțan, Man, Maxim, Alibec

Selecționer: Mirel Rădoi

Islanda: Olafsson - Saevarsson, I. Bjarnason, Gretarsson, Skulason - B. Bjarnasson, Baldursson, Helgason - Gudmundsson, Kjartansson, Thorsteinsson Rezerve: Runarsson, P. Gunnarsson, Sampsted, Thorarinsson, Leifsson, I. Olafsson, Traustason, Johannesson, Thrandarson, Thordarson, Ellertsson, S. A. Gudjohnsen, A. Gudjohnsen

Selecționer: Arnar Vidarsson