Procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în dosarul accidentului în care a fost implicat fostul ministru Daniel Chițoiu, pe data de 26 decembrie. Cazul afost instrumentat de polițiștii rutieri din Argeș sub coordonarea unui procuror de la Judecătoria Pitești.

Însă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a anunțat, recent, că a preluat cauza iar decizia „are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident”.

Fostul ministru, Daniel Chițoiu, a fost externat, joi, din Spitalul de Urgență „Floreasca”.

Fostul ministru, actual secretar general ALDE, a fost implicat într-un accident rutier pe DN 7, în localitatea Zamfirești din județul Argeș, pe Dealul Negru, în a doua zi de Crăciun. Chițoiu conducea o mașină Audi și s-a lovit frontal cu un autoturism Logan.

Principala ipoteză pe care se merge în anchetă este că fostul ministru vorbea la telefon în momentul producerii accidentului și, din neatenție, ar fi intrat pe contrasens.

Două persoane care se aflau în Logan au murit, iar Daniel Chiţoiu a fost adus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, el prezentând un traumatism toracic suferit în urma accidentului rutier, au declarat, pentru Agerpres, surse medicale.
Fotografii făcute imediat după accident arată, însă, că Daniel Chițoiu era în picioare, fără să primească îngrijiri medicale.

Un martor, șoferul care se afla chiar în mașina din spatele autoturismului condus de Chițoiu, spune că mașina fostului ministru a intrat pe contrasens și a lovit Loganul care venea regulamentar din sens opus.

Redăm comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş:

„La data de 30.12.2019, conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus preluarea, în vederea efectuării urmăririi penale de către un procuror criminalist desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a cauzei penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în legătură cu evenimentul rutier ce a avut loc în data de 26.12.2019, în jurul orei 12:10, pe DN7, în apropierea localităţii Zamfireşti, jud. Argeş.
Iniţial, cauza penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. Dispoziţia de preluare a cauzei penale la unitatea de parchet ierarhic superioară are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident.

La acest moment, în cauză este dispusă începerea in rem a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, prev. de art. 192 şi art. 196 din Codul penal.
În perioada imediat următoare, printre actele de urmărire penală ce se vor efectua în cauză, raportat la natura faptelor cercetate, de către procuror sau de organele de urmărire penală ale poliţiei judiciare, delegate în acest sens de procuror, se va proceda inclusiv la citarea părţilor sau, după caz a moştenitorilor acestora, pentru audiere, în vederea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă
Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Te-ar putea interesa și: