Evenimentul Zilei > International > Danemarca dă drumul la relaxare. Restricțiile vor fi ridicate cu două săptămâni înainte
Danemarca dă drumul la relaxare. Restricțiile vor fi ridicate cu două săptămâni înainte

Danemarca dă drumul la relaxare. Restricțiile vor fi ridicate cu două săptămâni înainte

Danemarca va ridica restricțiile cu două săptămâni mai devreme, servitul în restaurante și accesul pe stadion fiind posibile din data de 21 aprilie.

Planul de redeschidere al activitătilor din Danemarca va fi devansat cu două săptămâni pentru ca domeniile afectate să-și poată revine din criza provocată de coronavirus. Potrivit surselor oficiale, servirea indoor în restaurante și accesul fanilor pe stadioane va fi permis începând cu data de 21 aprilie.

Danemarca a reușit să evite un al treilea val al epidemiei după ce a impus restricţii pe scară largă în luna decembrie, ceea ce a făcut ca nivelul noilor cazuri zilnice să se stabilizeze la 500-700 în prezent, faţă de câteva mii la finalul anului trecut.

Ca parte a acordului convenit de guvern şi parlament vineri dimineaţă, din 21 aprilie numărul maxim permis de participanţi la evenimente publice va fi ridicat de la 10 la 50.

Prima țară europeana care a oprit vaccinarea cu AstraZeneca

În această săptămână, Danemarca a devenit prima ţară europeană care a oprit folosirea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, în condiţiile în care oficialităţile europene investighează informaţiile privind formarea cheagurilor de sânge la unii pacienţi din Regatul Unit şi Uniunea Europeană cărora le-a fost administrat acest ser.

Danemarca are în prezent puţin peste 200.000 de vaccinuri de la AstraZeneca, dar este hotărâtă să primească alte 3,5 milioane conform acordurilor precedente.

”Guvernul nu a decis deocamdată ce va face cu dozele de vaccin AstraZeneca achiziţionate”, a declarat joi Ministerul Sănătăţii danez.