Evenimentul Zilei > International > Teroriștii pregăteau un măcel în Europa. Operațiune majoră a Serviciului Secret în Danemarca. FOTO
Teroriștii pregăteau un măcel în Europa. Operațiune majoră a Serviciului Secret în Danemarca. FOTO

Teroriștii pregăteau un măcel în Europa. Operațiune majoră a Serviciului Secret în Danemarca. FOTO

A fost dejucat „Planul unui atac terorist în Europa”. Au fost găsite dovezi care arată că se punea la cale un nou atac terorist islamist.
A fost dejucat „Planul unui atac terorist în Europa”! Poliția din Danemarca și Germania a arestat un total de 14 persoane, suspectate că planifică un atac islamist cu bombă.
Treisprezece dintre arestări au fost făcute în Danemarca în timpul unei operațiuni majore de combatere a terorismului. Acţiunile s-au desfășurat în weekendul trecut în marile suburbii din Copenhaga. Este  declaraţia Serviciul danez de securitate și informații.

A fost dejucat „Planul unui atac terorist în Europa”!

Au fost arestate mai multe persoane. Trei frați sirieni, în vârstă de 33, 36 și 40 de ani, se numără printre cei arestați. Doi în Danemarca și al treilea în Hesse, o regiune din centrul Germaniei.
Hussein Malla / Copyright 2019 The Associated Press. Toate drepturile rezervate.

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a declarat că serviciile de securitate ale țării au evitat din nou un atac terorist islamist.

A fost dejucat „Planul unui atac terorist în Europa”

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a anunțat, la rândul său, că autoritățile au zădărnicit din nou un atac terorist islamist. Şi a spus că presupușii teroriști se pregăteau de un atac în Europa.

În Danemarca, suspecții au fost arestați sub acuzația de planificare a unor atacuri teroriste sau de participare la o tentativă de act terorist. Suspecții au achiziționat substanţe chimice și componente pentru fabricarea de explozibili.

A fost dejucat. Trei frați sirieni, între cei arestați

 Procurorul german spune că cei trei pegăteau „un act grav de violență care să pună în pericol statul”. Aceştia au cumpărat din ianuarie câteva kilograme de produse chimice. Cu scopul de a fabricarea de explozibili. La perchezițiile care s-au făcut în Danemarca, dar și în orașul german Dessau au fost găsite 10 kilograme de praf de pușcă și alte componente chimice. În Danemarca s-au găsit și arme, dar și un steag al grupării teroriste Stat Islamic.

Caz secret: Identitatea și naționalitatea celorlalți suspecți nu au fost făcute publice

Flemming Drejer, oficial al serviciilor de informații daneze: „Credem că există indivizi cu intenția și capacitatea de a comite atacuri teroriste în Danemarca. În evaluarea PET, amenințarea teroristă la adresa Danemarcei este semnificativă, iar cazul acesta nu schimbă această evaluare”.

Ministrul danez al justiției: „Cazul, din nefericire, arată că amenințarea terorirstă în Danemarca este încă serioasă”, a spus Haekkerup.

Toate audierile din Danemarca au avut loc în spatele așa-numitelor  închise, ceea ce înseamnă că acest caz este învăluit în secret și puține detalii sunt făcute publice. relatează Euronews.