„În momentul în care PSD și PRO România fac o majoritate, Iohannis trebuie să desemneze un premier de la ei. Este clar că președintele Iohannis trebuie să desemneze un premier din partea majorității. Faptul că se revine în prim-plan cu Ludovic Orban este un lucru rău pentru țară. Am văzut ce s-a întâmplat astăzi, ieri, cu cele 25 de OUG, am văzut cum a condus destinele acestei țări Guvernul Orban. Ca să pui pe cineva care a dat dovadă de atâta incompetență, de atâtea greșeli, abateri de la tema cetățeanului, înseamnă că încerci să forțezi alegerile anticipate și că vrei să obții avantaj politic”, a spus Dăncilă.

Fostul premier a mai punctat că în funcție de decizia lui Klaus Iohannis, va exista o convocare a CeX, unde social-democrații vor „discuta despre instrumentele” pe care le au la îndemână. Întrebată dacă organizarea alegerilor anticipate odată cu localele va avantaja PSD-ul, Viorica Dăncila a răspuns că „trebuie ținut cont de ceea ce avantajează România”.

„Sunt convinsă că va exista un CEx convocat de președintele Ciolacu și vom discuta despre ce va urma. Referitor la alegerile anticipate, nu este vorba de avantaj, nu consider că trebuie să ne raportăm la avantajul politic, ci ceea ce îi avantajează pe români. Anticipatele arată că nu avem stabilitate, vom intra în procedură de deficit excesiv începând cu luna martie. Eu cred că este mai important să vedem cum putem reglementa situația. Remus Pricopie este o propunere care a fost discutată de cei doi lideri politici, important este să venim cu o propunere, să venim cu un guvern cu un program de guvernare bun pentru România”, a mai declarat Viorica Dăncilă, la Antena3.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: