„Guvernul nu va cădea. Este o moţiune care nu spune nimic. Cred că mulţi dintre membrii Parlamentului nu o vor vota pentru că atunci când se vor intoarce în teritoriile lor trebuie să explice primarilor. Trebuie să explice pensionarilor de ce au votat această moţiune”, a spus Viorica Dăncilă

„Am avut discuţii, este normal. Mulţi parlamentari au vrut să ştie ce va fi, ce se va întâmpla după ce pică Guvernul. Mulţi dintre ei erau îngrijoraţi de ce se va întâmpla cu primarii din judeţe, pentru că dezvoltarea din local i-a ajutat şi pe ei. Am discutat şi mulţi au înţeles. M-a sunat un deputat şi îmi spunea că a vrut să voteze moţiunea, dar a fost sunat de primari şi prieteni să nu facă asta, pentru că nu se va mai putea uita în ochii lor. A fost semnatar al moţiunii”, a spus Viorica Dăncilă la Antena 3.

„Vedem de data aceasta un abuz pe care nici măcar Traian Băsescu nu şi l-a permis. Acela în care preşedintele se comportă ca un lider  de partid, ceea ce nu este normal şi nu este de acceptat. Mai mult decât atât, din cele spuse de Iohannis remarcăm trei lucruri: vrea un mandat nou, vrea Guvernul meu şi vrea şi Parlamentul meu. Văd că nu mai ştie de separarea puterilor în stat şi vrea să şi le subordoneze pe toate, Acest lucru este de neacceptat şi cred că toţi cei care văd declaraţiile preşedintelui şi implicarea să vor sancţiona acest lucru”, a mai spus Viorica Dăncilă, în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3.