Deputaţii Mihai Valentin Popa, Mihai Mohaci, Ion Spânu şi Ion Mocioalcă au părăsit PSD şi s-au alăturat, luni, formaţiunii conduse de Victor Ponta, Pro România.

În pofida mișcării neașteptate, premierul României afirmă că partidul condus de Victor Ponta nu reprezintă un pericol pentru supremația PSD. "Nu are domnul Ponta puterea să ia atâţia deputaţi astfel încât să ne pună în dificultate. Eu cred că pentru PSD nu există acum pericolul pe care vrea să-l insufle domnul Ponta că va cădea Guvernul, că nu mai avem majoritate. Este păcat că un fost prim-ministru, care ar trebui să gândească mult mai responsabil, pentru că a ocupat această funcţie, are ca principală preocupare dărâmarea Guvernului în prag de preluare a preşedinţiei rotative. (…) Este un lucru trist. Nu vreau eu să răspund atacurilor şi modului în care se comportă domnul Ponta, dar este unul care nu-i face cinste", a spus Dăncilă într-o intervenţie telefonică la România TV.

Ex-premierul Victor Ponta a anunțat că, în afara lui Ion Mocioalcă, fost lider PSD Caraș Severin, alți trei parlamentari social-democrați au decis să părăsească formațiunea condusă de Liviu Dragnea. Calculele arată că, în acest moment, alianța PSD-ALDE nu mai deține majoritatea în Camera Deputaților.

 

„Echipa Pro România din Parlament și din teritoriu s-a mărit cu oameni care nu pot fi cumpărați sau speriați!”, scrie ex-premierul Victor Ponta pe contul său de Facebook, anunțând că au intrat în echipa sa deputații Ion Spânu (Caraș Severin), Mihai Popa (Brașov) și Mihai Mohaci (Brașov).

 

Te-ar putea interesa și: