Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă a pus-o la punct pe Carmen Dan în faţa presei: „Ministrul știe foarte bine”
Dăncilă a pus-o la punct pe Carmen Dan în faţa presei: „Ministrul știe foarte bine”

Dăncilă a pus-o la punct pe Carmen Dan în faţa presei: „Ministrul știe foarte bine”

După şedinţa PSD, care a avut loc, luni, premierul Viorica Dăncilă a explicat care au fost cauzele care au condus la demisia ministrului de Interne, Carmen Dan. Viorica Dăncilă a explicat, luni, 15 iulie 2019, că „ministrul știe foarte bine” de ce s-a decis schimbarea sa.

„Argumentele mele sunt legate de percepția publică a acestui minister și vreau să dau mai multă credibilitate acestui minister și pentru că eu cred că aici trebuie să avem o schimbare pentru a lucra mult mai bine în acest minister.” a spus Viorica Dăncilă.

„Nu vreau să fac trimitere la un anumit eveniment pentru că se va interpreta. Am spus că percepția publică cu privire la Ministerul de Interne –  și am văzut că și la ALDE legată de MAE –  nu este una foarte bună în acest moment. Pentru mine, ca prim-ministru, este important ca percepția legată de fiecare ministru în parte să fie una pozitivă.

Acest lucru nu mi-l va dicta strada, fiecare are dreptul să protesteze, sunt dispusă să ascult nemulțumirile celor care protestează în stradă, nu mi-l va dicta strada, dar eu cred, că-n calitate de premier, trebuie să aduc în Guvern oameni cu un grad de credibilitate mai mare, cu experiență, care vor aduce plus-valoare Guvernului.

Ministrul știe foarte bine. S-au acumulat mai multe lucruri. Percepția publică nu este cea pe care ne-o dorim. Nu este neapărat legată schimbarea de ceea ce s-a întâmplat în 10 august. Sunt mai multe lucruri și vrem să îmbunătățim percepția publică” a afirmat Viorica Dăncilă.

Înainte de şedinţa PSD, Carmen Dan a afirmat că şi-a depus demisia din conducerea ministerului de Interne.

„Mi-am depus mandatul. Nu voi cere colegilor mei nimic. Plec cu fruntea sus din fruntea Ministerului de Interne. Înţeleg din cauză că nu mi-am făcut treaba. E o decizie politică”, a spus Carmen Dan.

Carmen Dan a fost numită ministru de Interne în ianuarie 2017 și l-a înlocuit pe Dragoș Tudorache. În cei doi ani și jumătate de mandat, de numele lui Carmen Dan s-au legat mai multe controverse și scandaluri, precum „microfonul găsit în priză” sau jignirile publice cu fostul premier Mihai Tudose, potrivit dcnews.ro

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: