La capitolul autostrăzi, Dan Costescu a menționat Autostrada Sebeș – Turda, proiect deblocat, unde au fost realizate exproprieri și emise ordinele de ministru și autorizațiile de construire pe Loturile 1, 3 și 4.

"În acest moment, după mai bine de trei ani, au fost deblocați zeci de kilometri de autostradă. Mobilizarea constructorului atinge maximul în două săptămâni", a declarat Costescu, potrivit Agerpres.

La Autostrada Lugoj-Deva, se fac eforturi susținute pentru revizuirea Acordului de Mediu, la Lotul 2 s-a finalizat expertiza tehnică, pe Lotul 3 s-a emis autorizație de construire pentru Ecoductul km 57+710 pe sectorul A, iar pe Lotul 4, din cele patru secțiuni, două sunt în execuție și două sunt în curs de obținere a autorizațiilor, termenul fiind luna iulie.

În ceea ce privește Autostrada Sibiu – Pitești, în luna mai au demarat forajele/investigațiile geotehnice, iar 15 iulie reprezintă termenul pentru predarea studiilor de fezabilitate (SF) pentru capetele autostrăzii, iar la 15 decembrie trebuie finalizat studiul de fezabilitate final. Termen final pentru predarea autostrăzii Sibiu-Pitești este 2021, termenele fiind devansate cu circa 20 de luni.

"Este un exemplu clar de contract care, odată anulat, ar fi indus întârzieri cu noua licitație de până la 24 luni. CNADNR, prin monitorizare strictă a acestui proiect, inițial eșuat, a reușit salvarea sa, asumându-și eventuale întârzieri maxime de 2-3 luni", a subliniat Dan Costescu.

De asemenea, CNADNR a început în luna aprilie reconstrucția celor 200 de metri prăbușiți ai Autostrăzii Orăștie — Sibiu, Lot 3 (Cunța-Săliște), lucrările fiind realizate, în premieră, în regie proprie. Termenul pentru reluarea circulației pe acest tronson este septembrie 2016. În plus, este în curs de realizare o expertiză pentru întreg Lotul 3.

Într-un comunicat de presă care cuprinde bilanțul fostului ministru, se face referire și la licitațiile care trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2016 (Autostrada Nădășelu – Mihăiești – Suplacu de Barcău și Brașov -Comarnic Loturile 1 și 5), precum și la investițiile demarate în mandatul acestuia: Drum expres Ploiești – Buzău – Bacău – Pașcani (SF+PT), Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni (revizuire SF), Pod Ungheni (PT + execuție), București – Centura Sud (PT + execuție) și Varianta Ocolitoare Bacău.

În ceea ce privește reforma TAROM, Dan Costescu subliniază măsurile care au fost luate pentru stoparea declinului companiei, aflată în ultimii ani pe pierdere, obiectivul fiind trecerea pe profit la mijlocul anului 2017, pentru prima oară în șapte ani. Printre măsuri se numără: restructurarea echipei de conducere neperformante și selectarea unui nou management în baza OUG 109/2011, stabilirea programului de restructurare a companie, elaborarea strategiei de marketing/zbor și reînnoirea flotei de aeronave.

''Urmează recrutarea CEO și membrilor CA pentru completarea boardului, de îndată ce Ministerul Finanțelor Publice va emite normele de aplicare", se spune în comunicatul MT.

De asemenea, fostul ministru menționează o nouă premieră, respectiv Magistrala 6, un proiect demarat după cinci ani de blocaj și neutilizare a creditului de la japonezi. "În condițiile deschiderii la timp a creditelor de angajament de către MFP, în decembrie vor fi lansate licitațiile', a declarat Dan Costescu.

În ceea ce privește Magistrala 5 Drumul Taberei – secțiunea Râul Doamnei – Valea Ialomiței – Eroilor (Operă), lucrările sunt executate în proporție de 80%, termenul de punere în funcțiune fiind primul semestru al anului 2017, devansat față de propunerea inițială a constructorului care era decembrie 2017.

La Magistrala 4, cele două stații sunt finalizate în proporție de 90% și vor fi funcționale la finalul acestui an, iar până la finele lunii iulie se va deschide circulația rutieră în zona stației Străulești. În plus, a fost eliberată autorizația de construire aferentă Terminalului Multimodal Străulești și au început lucrările de realizare a acestuia.

În ceea ce privește CFR Marfă, aici a fost selectată noua conducere pe OUG 109/2011 și a început reorganizarea în teritoriu. Privatizarea companiei este planificată pentru anul 2018.

De asemenea, fostul ministru a amintit despre OUG 7/2016 pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură, act normativ care a simplificat procesele de avizare și eliberare a autorizațiilor de construire, scurtând perioadele de implementare a proiectelor cu până la șase luni, dar și OG x/2016 privind unele măsuri financiare pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură. În acest ultim caz, textul ordonanței este finalizat și avizat pe circuitul MT. Totodată, se află în curs de avizare la ministerele de specialitate și este planificat pentru aprobare în Guvern în luna iulie 2016).

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a demisionat marți înainte ca premierul Dacian Cioloș să anunțe remanierea a patru miniștri, unul dintre aceștia fiind cel al Transporturilor, Dan Costescu, în locul căruia l-a propus pe Sorin Bușe.
Cioloș a spus că a decis să opereze aceste schimbări „pentru un suflu nou” în echipa guvernamentală, iar referitor la Ministerul Transporturilor acesta a precizat că dorește să fie accelerată activitatea pe execuția proiectelor de autostrăzi, dar și reforma la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

Înainte de a fi numit ministru în cabinetul Cioloş, în noiembrie 2015, Costescu era director executiv la CFR, având în spate o experienţă bogată în domeniul transporturilor.