Dan Barna și sociologul Mirel Palada au avut o discuție aprinsă chiar după prezentarea rezultatelor exit- pollurilor, ultimul reproșându-i liderului USR Plus că a obținut un rezultat mai mic decât procentul partidului

Liderul USR Plus, Dan Barna, este în continuare optimist în privința șanselor de a intra în turul doi al alegerilor prezidențiale.

,,Suntem încrezători în continuare, pentru că diaspora a avut o participare record, sunt 7-8% acolo, din care 45% vin spre noi. Se joacă, se numără, diferența va fi de câteva mii de voturi”, a declarat Dan Barna . În toate sondajele de opinie date publicității, liderul USR Plus ocupă locul trei, după președintele Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

„Părerea mea e că așteptați degeaba”, i-a spus Palada lui Dan Barna.

,,Chiar admițând ipoteza acestei metodologii, miza sunt rezultatele din țară, de fapt se joacă, contează foarte mult numărătoarea din secțiile din țară. Aștept mâine dimineață rezultatele numărătorii, avem și numărătoare paralelă, orice decizie – pe cine susținem, n. red. – va fi luată după aceea.Mi-aș fi dorit să avem și o dezbatere cu Klaus Iohannis.Este o victorie majoră pentru că rezultatul de azi confirmă că există o a treia fprță în românia, că europarlamentarele nu au fost o întâmplare”, a mai spus Dan Barna.

„De ce sunteți sub scorul partidului, a contat investigația Rise Project?, l-a intrebat Mirel Palada pe Dan Barna.

,,E evident că se înregistrează un atac împotriva unui singur candidat, evident că sunt efecte, miza a fost săse dea percepția că sunt toți la fel”, a precizat Dan Barna