Dan Bălan dă lumii "The Power of Shower"|VIDEO

Dan Bălan dă lumii "The Power of Shower"|VIDEO

Dan Bălan, fostul membru al trupei O-Zone, cucereşte lumea cu noul său album, "The Power of Shower", un material discografic care prinde în Vest şi este întâmpinat cu cronici bune în presa internaţională.

Piesa „MM-MAMA“ s-a impus în Germania, Austria, Elveţia şi Polonia, ajungând în topuri până pe locul 18, şi a devenit unul dintre hiturile verii.

Publicaţia germană „Die Welt“ explică succesul piesei prin videoclipul acesteia, în care Bălan parodiază personalităţi ale lumii modei. Conţinutul videoclipului este simplu: băiatul care aduce pizza în culisele unei prezentări de modă ajunge pe podium, transformând publicul plictisit într-unul extaziat. Nimic nu pare a fi întâmplător în acest clip, de la pizza plimbată printre modele într-o perioadă în care se discuta aprins despre anorexie, până la personajele parodiate în acest filmuleţ.

Prezentarea la care se livrează pizza nu este a unui creator oarecare, ci a unuia dintre cei mai „grei“ din lumea modei: John Galliano, designerul casei Dior. Galliano, imitat în videoclip, se înfurie şi este nevoit să vadă cum un pizza-boy îi „ruinează“ spectacolul. „Această piesă dance şi-a propus, parodiind industria modei, să devină un nou hit al caselor de marcat. Nu numai Galliano este prezentat ca un creator nesătul, ci şi alte figuri importante ale modei sunt luate în derâdere“, notează „Die Welt“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Figuri celebre şi „băiatul cu pizza“

Andre Leon Talley, redactorul-şef al ediţiei americane a revistei „Vogue“, este prezentat ca un „cezar“ cu un deget de aur pe care îl poate ridica sau coborî după plac.

Cochetăria Elsei Klensch, fostă expertă în modă a postului de televiziune CNN, este ridiculizată, venerabila doamnă fiind prezentată cu o piele surprinzător de întinsă. Nici cele două actriţe, gemenele Olsen, nu scapă „nesăpunite“, descifrează publicaţia germană catalogul personajelor imitate cu succes în videoclip.

Videoclipul artistului moldovean, în vârstă de 27 de ani, stabilit la New York, este realizat de Marc Klasfeld, un cunoscut realizator de videoclipuri, dar şi de filme independente şi documentare. Acesta a mai creat videoclipuri pentru artişti precum Jay-Z, Kelis, Nelly, Destiny’s Child, Enrique Iglesias sau Bon Jovi. Această colaborare pare, potrivit aprecierilor presei germane, să îi sporească şansele lui Bălan de a se apropia cu această piesă de performanţele internaţionale ale hitului „Dragostea din tei“, lansat cu patru ani în urmă, împreună cu trupa O-Zone.

„O piesă pentru topurile verii“

Şi verdictul revistei britanice de muzică pentru tineri „Yam!“ este pozitiv: „Este un videoclip nebunesc, potrivit verii. Refrenul piesei «Crazy Loop» rămâne în memorie şi e uşor de fredonat“. După ce amintesc de succesul trupei O-Zone, cei de la „Yam!“ acordă piesei şansa de a cuceri topurile verii. „Dan a rămas fidel stilului său: ritmuri electronice simple, un refren uşor de memorat şi un text pe care îl poate cânta fiecare“, scrie „Yam!“.

În România, „Crazy Loop MM-MAMA“ şi-a îndeplinit deja „misiunea“, plasându-se pe primul loc al topurilor autohtone. Bălan, ascuns după numele „Crazy Loop“, a fost premiat luna aceasta la Gala „Romanian Hits“, organizată la Bacău, cu un trofeu pentru Cel mai bun hit al anului 2008. Pe piaţa internaţională lipsesc deocamdată premiile, dar compensează includerea piesei semnate de Bălan printre compilaţiile celebre de muzică pop, precum „Bravo Hits 62“, „The Dome vol. 46“ sau „The Dome - Summer Hits 2008“.

Dan Bălan- „Crazy Loop MM-MAMA“