Invitat în emisiunea dedicată moțiunii de cenzură la România TV, Dan Andronic a explicat că, și dacă moțiunea va trece, decizia cu privire la un nou guvern este la președinte.

În plus, a spus Andronic, actuala echipă executivă ar putea rămâne la Palatul Victoria până la alegerile parlamentare la termen, din noiembrie.

El a adăugat că un astfel de scenariu nu ar fi neapărat o catastrofă economică și politică, având în vedere că au fost multe alte țări în care nu a existat un guvern învestit peroade lungi de timp, de peste un an.

„Vom asista la o criză, la o criză prelungită care, așa cum își dorește președintele Klaus Iohannis și PSD, va duce la alegeri anticipate”, a mai spus Dan Andronic.

El a adăugat că este un pariu riscant, pe care l-au mai încercat și foștii președinți Traian Băsescu și Emil Constantinescu, dar fără succes.

Dan Andronic a spus că ar mai exista un scenariu, ca Ludovic Orban să fie din nou învestit în funcție, apoi să fie depusă o nouă moțiune împotriva guvernului și tot așa. Dar, a spus jurnalistul, ar fi un scenariu absolut nebunesc.

„Eu cred că ar exista și soluția acelui guvern de uniune națională despre care s-a vorbit”, a mai spus Andronic.

El a adăugat că nu crede că există o înțelegere între PSD și PNL. „Nu cred că vor fi membri PNL care să voteze moțiunea, pentru că asta ar însemna să existe o înțelegere. Nu cred că PNL vrea să-și dea jos guvernul, doar că nu prea are ce face”, a încheiat Dan Andronic.

Te-ar putea interesa și: