Dăianu: România trebuie să rezolve problema celor trei "L" şi a celor trei "H"

Dăianu: România trebuie să rezolve problema celor trei "L" şi a celor trei "H"

Pentru a-şi asigura o creştere sustenabilă în viitor, România trebuie să rezolve mai multe probleme şi nu toate sunt de ordin economic, este de părere fostul ministru de Finanţe, Daniel Dăianu.

"România se confruntă cu mari provocări în prezent şi trebuie să rezolve problema celor trei "L" (low productictivity, low fiscal revenues, low absorbtion -  productivitate mică, venituri fiscale reduse şi grad scăzut de absorbţie a fondurilor europene) şi a celor trei "H" (high corruption, high waste, high inefficency - corupţie, risipă publică şi ineficienţă ridicate) pentru a reuşi o creştere sustenabilă în viitor", a declarat profesorul de economie Daniel Dăianu.

Aceata a adăugat că România trebuie să implementeze un proces de corecţie fiscală reducând deficitul de la circa 4,5% în acest an la aproape 2% la anul, în condiţiile în care creşterea economică va fi mult mai redusă decât se estima iniţial şi vom fi norocoşi dacă vom vedea un plus de 2%.

"În aceste condiţii, ţara trebuie să rezolve foarte repede provocările cu care se confruntă pentru a evita riscuruile majore venite din partea evoluţiei din zona euro", a mai precizat acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News