Adevărul despre Dacian Cioloș. „Vulpea era șeful Miliției municipiului Cluj”

Adevărul despre Dacian Cioloș. „Vulpea era șeful Miliției municipiului Cluj”

Candidatura lui Dacian Cioloș la funcția de președinte al României a stârnit un val de reacții negative la adresa acestuia. Jurnalista Sorina Matei a postat pe pagina sa de socializare un comentariu în care amintește de perioada când Cioloș păzea casa Doinei Cornea.

 

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News

 

 

 

 

 

 

 

 

„Marius Oprea zice că Virgil Ardelean zis Vulpea era șeful Miliției municipiului Cluj când Doina Cornea era maltratată iar nepotă’su de la Trupele de Securitate, adus în Cluj să facă Armata, Dacian Cioloș, păzea casa Doinei Cornea din Cluj dar zice că nu știe el ce păzea (că era și orb, și surd, și chior, și retard) dar știa tot Clujul, Ardealul și toată țara”, a scris jurnalista Sorina Matei pe Facebook.

„Pafaristul ăsta mincinos și cu tot familionul la Secu băgat până peste cap în rănile României, în loc să fugă în munți, are cică tupeu să candideze la Președinția României”, mai scrie Matei.

 

De asemenea, istoricul Marius Oprea, fost şef al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, a afirmat, miercuri seara,  că în acea perioadă Doinea Cornea era anchetată de autotități fiind acuzată de acțiuni contra statului, potrivit flux24.ro

„Şeful miliţiei din Cluj la acel moment era Virgil Ardelean, în momentul în care doamna Doina Cornea a fost maltratată la miliţie (…) Domnul Virgil Ardelean era la vremea respectivă şeful miliţiei din Cluj, iar Alexandru Pereş, colonelul de Securitate care apare în dosarul doamnei Doina Cornea a anchetat-o pe aceasta în februarie 1984 şi a decis microfonarea intregii locuinţe. (…) În dosarul doamnei Doina Cornea sunt 83 de ofiţeri superiori din Securitate între care 12 generali (…) Domnul Ardelean nu figurează în acest dosar, dar dânsul era şeful Miliţiei în municipiul Cluj la vremea respectivă, în anii 80. Probabil că el a fost cel care l-a adus pe Cioloş, pe finul său în dispozitiv, pentru că ştiţi că era totul pe bază de pile şi relaţii şi şi-a protejat nepotul aducându-l în oraş, să nu facă armata cine ştie pe unde”, a spus istoricul Marius Oprea.

Reacțiile lui Oprea au venit după ce Cioloș a afirmat că în acea perioadă era militar în termen , la Securitate şi printre obiectivele supravegheate a fost şi o intersecţie despre care a aflat ulterior că era de fapt strada care ducea spre casa Doinei Cornea.

Dacian Cioloș, liderul alianței 2020 USR - Plus, se afla în anul 1988 printre militarii care păzeau casa doamnei Doina Cornea din Cluj-Napoca, în perioada în care cunoscuta disidenta anticomunistă avea supraveghere 24 din 24 de ore și foarte multe interdicții din partea regimului Ceaușescu.