„Ziua de vineri a fost dominată de comentarii exhibiționiste, conspiraționiste, pline de sfidare sau de ură, dar mai puțin de atitudini echilibrate, calme, cerebrale. Emoția este laitmotivul care continuă să ne depărteze tot mai mult de o realitate evidentă”, se arată într-un editorial publicat de Tribuna Românească din Chicago.

„Și Donald Trump poate avea COVID-19. Noul coronavirus este real, ne este tot mai clar că la un moment dat toată lumea îl va contacta, este noua realitate prin care și peste care va trebuie să trecem – nu mai este acel inamic invizibil care arunca mapamondul în haos la începutul lunii martie.

Președintele a interacționat foarte mult în diverse circumstanțe sociale, politice, personale, este înconjurat de foarte multe persoane care la rândul lor au contact cu alte persoane și deși la acest nivel înalt se practică măsuri stricte de siguranță, testări zilnice, supraveghere medicală constantă, virusul, pe care mai toată lumea l-a creditat cu o transmisibilitate ultra-rapidă, a ajuns până la el.

Nu este primul și nici ultimul lider de stat care a avut sau care va avea noul coronavirus.

În ceea ce-i privește pe susținătorii președintelui, este recomandat echilibrul. „Fake News”, „Trump nu se poate îmbolnăvi”, „COVID nu există”, „A fost infectat de Democrați” sunt comentariile care pe alocuri au frizat logica și care nu au avut niciun fundament real.

Dacă susținătorii lui Donald Trump apreciază acțiunile și rezultatele sale istorice în acest mandat prezidențial, vor avea încredere în el și în declarațiile directe, personale, ale sale că a contactat COVID-19, care în urma investigației se pare că i-a fost transmis de consiliera familiei prezidențiale, Hope Hicks.

Dincolo de orice conspirație, scenariu sau zvonuri, președintele a contactat virusul probabil la fel de rapid și de simplu precum un om obișnuit la supermarket, în mijloacele de transport în comun și așa mai departe.

Donald Trump are nevoie în continuare de susținere și de o forță care să-i producă un al doilea mandat prezidențial pe 3 noiembrie, nimic mai complicat de atât.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE