Dincă era cercetat într-un dosar de trafic de persoane care avea ca victime mai ales fete minore. Ramificațiile rețelei ajungeau până la Arad, unde unui om de afaceri italian i s-ar fi propus prin rudele bărbatului din Caracal, să traficheze ”fetițe”. Potrivit jurnaliștilor de la Critic Arad, firma deținută de un om de afaceri italian, iubitul fiicei lui Dincă, ar fi și ea în vizorul acestei anchete. O altă sură a acestora vorbește despre o propunere cu ”fetițe” făcută unui italian.

După ce o puștoaică de 18 ani din Dioști, Olt, a dispărut de acasă, anul acesta în luna aprilie, investigațiile au stabilit că totul se lega cu o altă cauză, instrumentată de DIICOT Craiova.

”Astfel, s-a constatat același modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliștilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniștirea lor sau inducerea unei piste false),precum și împrejurările de timp și de loc”, transmit procurorii.

Ambele fete au fost luate ”la ocazie”, iar odată ajunse în Caracal au fost sechestrate, abuzate, apoi expediate în vest pentru a se prostitua. Între timp s-a făcut legătura și cu Aradul.

Pe de altă parte, despre comportamentul agresiv al criminalului de la Caracal au aflat jurnaliștii de la Critic Arad, care au ca sursă un fost angajat al familiei fiicei lui Dincă. Aceasta povestește un eveniment petrecut în urmă cu 4-5 ani, în care fosta soție a bărbatului ar fi ajuns la Arad. ”Femeia a venit la Arad, să se ascundă la fiica sa, după ce fusese legată în lanțuri la Caracal, având imprudența să părăsescă Italia, unde s-a refugiat inițial de groaza soțului său. Am văzut-o cum arăta după ce și-a rupt lanțul… la propriu. Fata i-a dat îngrijiri medicale și, după ce s-a vindecat, a dus-o înapoi Italia” – a povestit sursa.

Sursa: Critic Arad