Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremurele din România sunt INDUSE artificial de o mare putere mondială. Ce spune un fizician român despre seismele din Vrancea
Cutremurele din România sunt INDUSE artificial de o mare putere mondială. Ce spune un fizician român despre seismele din Vrancea

Cutremurele din România sunt INDUSE artificial de o mare putere mondială. Ce spune un fizician român despre seismele din Vrancea

Mișcările telurice din Vrancea și diferențele mari de temperatură de la o zi la alta sunt efecte ale războiului geofizic pe care ruşii l-au declanşat în țara noastră, spune fizicianul ieșean Constantin Antohi.

Unsprezece cutremure s-au produs în ultimele două săptămâni în zona seismică Vrancea, cel mai mare având o magnitudine de 4,1 grade pe scara Richter. Mișcările seismice nu au adus pagube, însă ele ridică multe semne de întrebare.

Atipic este mai ales faptul că ele sunt cutremure de suprafață, seismul din prima zi a anului producându-se la o adâncime de 31 de kilometri, în condițiile în care zona seismică Vrancea este una de adâncime, unde se produc mişcări tectonice naturale mai jos de 50 de kilometri.

Constantin Antohi, profesor asociat la Facultatea de Hidrotehnică Cadastru şi Ingineria Mediului, din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ consideră că aceste cutremure nu sunt rezultatul unei activităţi tectonice naturale, ci sunt provocate prin folosirea fenomenului de tip HAARP (High-frequency Active Aurol Research Project) de către ruşi, în scopuri militare.

După ce a observat că telefonul său mobil nu a putut efectua apeluri după un cutremur produs recent, profesorul s-a gândit la fenomenul HAARP. „Am discutat şi cu colegii şi mi-am dat seama că s-a produs un câmp electromagnetic. Imediat m-am gândit la HAARP, bazat pe invenţiile lui Nikola Tesla. Unele state deţin această tehnologie, de emisie a unor microunde spre ionosferă, şi, de acolo, sunt reflectate spre anumite puncte de pe Pământ, pentru a crea cutremure. Cred că cineva din Est provocă seisme în zona Vrancei. Eu cred că cineva nu ne vrea în NATO!“, a spus profesorul Constantin Antohi, pentru site-ul 7est.ro.

Același fenomen poate provoca şi schimbări de climă, lucru pe care l-am observat și în România în ultimul timp.  „Fenomenul HAARP poate produce aceste oscilaţii! La un moment dat se poate întâmpla o întrerupere a circuitului de curenţi atmosferici, de undă lungă, ce se propagă cu viteză de la est, către vest. Întrerupându-se, se creează o depresiune, ce atrage curentul de aer cald, dinspre Sahara“, precizează fizicianul.

„În cazul unui cutremur mare, cele mai mari probleme vor fi la Zimnicea, Buzău, Bucureşti, Galaţi, Huşi, Chişinău“, a mai spus profesorul ieșean.

Ce este programul HAARP

HAARP sau High Frequency Active Auroral Research Program este un program de cercetare asupra frecvențelor aurorale active desfășurat pe teritoriul Statelor Unite, lângă localitatea Gakona, Alaska. Acest program reprezintă activitatea de cercetare desfășurată asupra ionosferei, pentru a putea fi stabilit comportamentul ozonului, azotului și ionilor acestora la bombardamentele radiației solare și cosmice dar și la emisiunea de radiații de înaltă frecvență (HF) sau joasă frecvență (ELF) de pe Pământ.

Totodată, HAARP este subiectul a numeroase teorii ale conspirației, existând mai multe persoane care îi atribuie diverse motive ascunse și care presupun diferite capacități secrete ale proiectului.