Cutremur în România. Trei seisme au zguduit Vrancea, în mai puțin de o oră. Breaking News INFP

Cutremur în România. Trei seisme au zguduit Vrancea, în mai puțin de o oră. Breaking News INFP

Cutremur în România. Nu mai puțin de trei seisme au avut loc în zona Vrancea, într-un interval mai mic de o oră. Magnitudinile variază în raportul INFP.

Cutremur. Trei seisme au lovit România în zona Vrancea într-un interval de o oră, arată INFP.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite: In ziua de 31/05/2019 la ora 01:25:04(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau un cutremur cu magnitudinea 2.8 pe scara Richter, la adancimea de 114km.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(26km), Buzău(49km), Mizil(51km), Covasna(51km), Întorsura Buzăului(56km).

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite: In ziua de 31/05/2019 la ora 00:42:47(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Vrancea un cutremur cu magnitudinea 2.6 pe scara Richter, la adancimea de 105km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(34km), Covasna(44km), Întorsura Buzăului(55km), Târgu Secuiesc(56km), Slănic-Moldova(57km).

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite: In ziua de 31/05/2019 la ora 00:18:32(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Vrancea un seism cu magnitudinea 2.6 pe scara Richter, la adancimea de 122km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Odobești(43km), Râmnicu Sărat(49km), Nehoiu(49km), Panciu(51km), Buzău(53km).

Amintim că specialiștii de la Institutul pentru Fizica Pământului au făcut recent o simulare a modului în care s-ar propaga unda seismică, în ce zone ar putea exista cele mai multe victime şi unde se vor prăbuşi cele mai multe clădiri, în cazul unui cutremur de magnitudine mare.

„În cazul unui cutremur, noi avem rol de informare privind parametrii cutremurului în timp real. Practic, putem anunţa autorităţile cu 25 de secunde înainte de a veni unda puternică în Bucureşti, după aceea se primesc parametrii cutremurului, cum a fost şi cel din scenariu, de 7,5 grade la adâncimea de 140 de kilometri.

Noi putem estima care a fost distribuţia intensităţior în teritoriu, faţă de zona epicentrală, astfel încât, în funcţie de intensitate, putem estima pagubele la clădirile civile.

Zona Vrancea este cea mai afectată privind felul de percepţie al cutremururelor şi intensitatea la nivel de localităţi. După aceea se distribuie către Buzău, către nord.

Dacă seismul ar fi noaptea, toată populaţia s-ar găsi în clădirile rezidenţiale şi atunci numărul victimelor ar fi mult mai mare faţă de situaţia când cutremurul s-ar produce ziua şi toată lumea ar fi la serviciu. După cum ştiţi, şcolile sau instituţiile publice sunt construite la un nivel de intensitate ridicat faţă de clădirile rezidenţiale.