Este și cazul premierului Jacinda Arden, care se afla într-un platou de televiziune pentru a oferi un interviu LIVE în momentul în care s-a produs cutremurul.

Seismul, cu o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter, a avut loc chiar luni dimineață în largul coastelor la o adâncime de 52 de kilometri, dar a putut fi resimțit și pe continent, potrivit Digi24.

Pe continent, la Wellington, seismul s-a resimțit timp de 15 secunde, iar reacția premierului Jacinda Arden a fost surprinsă de camerele ce o filmau deja. Aceasta a fost întrebată imediat de reporteri dacă este în regulă să continue interviul, ea răspunzând cu zâmbetul pe buze că „seismul s-a oprit și că nu se află sub nicio grindă de lumini, fiind în siguranță pentru a putea continua”.

Epicentrul seismului a fost localizat la circa 30 de km nord-vest de Levin, un oraș aflat la circa 100 de km de capitală.

Deși zona este recunoscută pentru activitatea seismică intensă, din fericire de această dată nu au existat victime sau pagube. Nu se poate spune același lucru și despre cutremurul din 2011 din Christchurch, unul dintre cele mai puternice măsurate acolo, care a măsurat 6,3 grade pe Richter și a luat viata a 185 de persoane.