Evenimentul Zilei > Social > Cutremur neobișnuit în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul
Cutremur neobișnuit în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur neobișnuit în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă dimineața, în Grecia. Epicentrul seismului a fost la 133 de kilometri vest de Patras.

Seismul s-a produs la ora 04:38:08 (ora locală a României), în Grecia. Cutremurul a avut magnitudinea de 4.5 grade pe scara Richter și s-a produs la doar 10 kilometri adâncime. Epicentrul seismului a fost la 133 de kilometri vest de Patras.

Cel mai mare cutremur de săptămâna aceasta s-a produs în Papua Noua Guinee, când a fost emis și un avertisment de „valuri tsunami periculoase” pentru regiunile de coastă pe o rază de 300 km în largul localităţii Wau din estul arhipelagului Papua Noua Guinee.

Seismul s-a produs la o adâncime de 85,2 km, potrivit Institutului geologic al Statelor Unite, şi a lovit coasta de sud-est în largul localităţii.

Nici România nu a fost ocolită de cutremure în ultima perioadă. Ultimul a avut loc pe 17 iulie, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 91 de kilometri și a avut magnitudinea de 3,3 pe scara Richter.

Mişcarea tectonică s-a produs la 70 km est de Braşov, 76 km nord-est de Ploieşti, 117 km sud de Bacău, 120 km vest de Brăila, 121 km vest de Galaţi, 127 km nord de Bucureşti, 150 km nord-est de Piteşti, 185 km est de Sibiu, 192 km nord de Ruse şi 198 km sud-vest de Iaşi.

De la începutul lunii iulie, în România au avut loc nouă cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,3 grade pe Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: