Cutremur neobișnuit în Maramureș. Specialiștii monitorizează situația

Cutremur neobișnuit în Maramureș. Specialiștii monitorizează situația Seism. Sursa foto Dreamstime

Cutremur neobișnuit în Maramureș, în această dimineață. Seismografele au înregistrat mișcarea tectonică la o adâncime foarte mică, iar situația este monitorizată de specialiști.

 

Seismul înregistrat în Maramureș a avut magnitudinea de 2,6 și s-a produs miercuri dimineață. Conform datelor furnizate de specialiști, ora înregistrării mișcării seismice a fost 6.02.

Cutremur în Maramureș

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) seismul a avut loc la ora 6.02 în județul Maramureș. Acest cutremur a avut o magnitudine de 2,6 și s-a produs la adâncimea de 6,8 kilometri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mișcarea tectonică s-a produs în apropierea oraşelor Baia Mare (54 km) și Bistrița (55 km).

„În ziua de 08 Mai 2024, la ora 06:02:28 (ora locală a României), s-a produs în Maramureș, Maramureș un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 6.8 km”, au transmis seismologii.

De menționat că un alt cutremur, cu aceeași intensitate, a avut loc tot în Maramureș în noaptea de marți spre miercuri la ora 23.27. De asemenea, zona a fost cutremurată şi duminică, 5 mai, la ora 08:31 de un seism slab cu magnitudinea 2.4, la adâncimea de 3.4 km.

Olandezul care a prezis cutremurul din Turcia cu trei zile înainte: „Urmează un seism de 7, poate chiar peste 8”. Când se va produce

Sursa foto: 268668893 © Marco Antonio Rivero Martinez | Dreamstime.com

O altă mișcare seismică în zona Buzău

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 a avut loc marți după-amiaza în județul Buzău, a anunțat Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul a fost înregistrat de aparate la ora 18.32 în județul Buzău.

Mișcarea a avut epicentrul în apropierea oraşelor Focșani (44 km), Buzău (51 km), Sfântu Gheorghe (72 km), Brașov (80 km), Ploiești (86 km).

„În ziua de 07 Mai 2024 la ora 18:32:23 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea-Buzăuun cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.1, la adâncimea de 119.8km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 42km V de Focsani, 49km N de Buzau, 75km SE de Sfantu-Gheorghe, 83km E de Brasov, 86km NE de Ploiesti”, a anunțat INFP.

Cutremur

Seism Sursa foto: Arhiva EVZ

Cutremur în Duminica Floriilor

Un seism slab cu magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter s-a produs, în Duminica Floriilor, în Oltenia, la o adâncime de 15 kilometri. Datele au fost înregistrate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Este al doilea cutremur anunțat de INCDFP în Duminica Floriilor. La primele ore ale dimineții, în zona seismică Vrancea s-a produs un seism de 3,3 pe scara Richter. Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 86,2 kilometri și a fost resimțit în mai multe localități.

Cutremurul de Florii s-a produs la 41 km vest de Focșani, 67 km nord de Buzău, 69 km est de Sfântu-Gheorghe, 82 km est de Brașov, 93 km sud de Bacău și 95 km sud-vest de Bârlad, a mai precizat sursa citată. Un număr de 29 de cutremure au avut loc în luna aprilie. Magnitudinea mișcărilor seismice a variat între 2 și 3,9 pe scara Richter.