Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în apropiere de Capitală! Mai multe clădiri au fost avariate. Ce spun specialiștii
Cutremur în apropiere de Capitală! Mai multe clădiri au fost avariate. Ce spun specialiștii

Cutremur în apropiere de Capitală! Mai multe clădiri au fost avariate. Ce spun specialiștii

Un cutremur cu magnitudinea de 3.7 grade pe scara Richter s-a produs duminică seara, la ora locală 20:43 (19:43 GMT), la 30 de km de Roma, unde a fost resimţit de o parte din locuitori, a anunţat Institutul italian de geofizică, informează dpa şi AFP.

Epicentrul cutremurlui produs la 9 km adâncime s-a aflat la 3 km nord-est de oraşul Colonna.

În Capitală nu au fost semnalate pagube sau victime, conform informaţiilor din mass-media italiană. O linie de metrou a fost însă temporar închisă pentru efectuarea unor verificări, după care circulaţia a fost reluată pe tronsonul respectiv.

Primarul oraşului Colonna, Fausto Giuliani, a declarat pentru agenţia de ştiri ANSA că mai multe clădiri au fost avariate. „A fost multă teamă, toată lumea a ieşit în stradă”, a mai spus primarul localităţii.

Capitala italiană nu se află într-o zonă cu risc seismic ridicat, dar cutremurele care au loc în regiunea învecinată Abruzzo, o zonă cu activitate seismică puternică, sunt deseori resimţite la Roma.

Cutremure cu magnitudine mare se produc în mod obişnuit în Italia. În august 2016, aproximativ 300 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism cu magnitudinea de 6.2 grade, care a afectat oraşul Amatrice din centrul Italiei.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: