Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în fotbalul italian. Davide Astori a murit în somn
Cutremur în fotbalul italian. Davide Astori a murit în somn

Cutremur în fotbalul italian. Davide Astori a murit în somn

Zi tragică în fotbalul italian. Ieri dimineață, jucătorii și oficialii echipei Fiorentina se pregăteau pentru partida de campionat cu Udinese, iar programul a început cu micul dejun. La 9.30, în timp ce subiectul confruntării de la Udine era tocat de toți cei prezenți, cineva a întrebat: „Unde este Davide? L-a văzut cineva?” Fundașul Davide Astori, căpitanul grupării toscane, era prezent negreșit la micul dejun, așa că absența lui a prevestit tragedia.

Coechipierii fotbalistului s-au dus la ușa camerei din hotelul unde era cazată delegația Fiorentinei, au bătut cu putere, dar Davide n-a răspuns. „Dormea singur în cameră” Forțați de împrejurare, au spart yala și l-au găsit pe Astori (31 de ani) fără suflare. Unda de șocul a fost resimțită din plin. Cel mai probabil, cauza decesului a fost un stop cardiac. „Era primul la micul dejun. Am văzut că n-a mai venit și am mers sa verificăm. Davide dormea singur în cameră.

Nu știm încă adevărata cauză a morții. Magistratura a venit aici iar corpul a fost luat pentru autopsia care cred că va fi finalizată astăzi (n.r.- ieri). Nu avem mai multe detalii”, a spus Arturo Mastronardi, purtătorul de cuvânt al clubului. Federația a decis să amâ- ne toate meriurile care ar fi trebuit să se dispute, ieri, în „Cizmă”. Fundaș rutinat în meciurile din Serie A, Davide a trecut în carieră pe la AC Milan, Pizzighettone, Cremonese, Cagliari, AS Roma și Fiorentina.