Secretul SUPRAVIEȚUIRII unui CUTREMUR DEVASTATOR în România. Un EXPERT a evocat MOMENTUL '77

Secretul SUPRAVIEȚUIRII unui CUTREMUR DEVASTATOR în România. Un EXPERT a evocat MOMENTUL '77

Marius Marinescu, senator și inginer constructor, a vorbit despre ce s-ar întâmpla în cazul unui cutremur puternic. De asemenea, acesta a menționat și care este partea unei clădiri în care este cel mai bine să te afli în timpul unui seism.

Senatorul Marius Marinescu, inginer constructor, a explicat că ar trebui să vorbim despre consolidarea clădirilor, în eventualitatea unui cutremur mai puternic ce ar putea avea loc în România.

Conform datelor din acest moment, referitoare la expertizarea clădirilor neconsolidate, în cazul unui cutremur puternic, doar cei care locuiesc la ultimul etaj mai au o șansă de supraviețuire.

„În cazul unui seism major, doar locatarii ultimului etaj au șanse de supraviețuire. De regulă, în astfel de situații, cedează structura de rezistență pe verticală, iar planșeele cad unul peste altul. În consecință, supraviețuiesc numai cei aflați la etajul superior al clădirii. Am constatat ceea ce v-am spus atunci când am participat la acțiunile de salvare a sinistraților în urma marelui cutremur din martie 1977. (...) Singura soluție care face diferența între viață și moarte este consolidarea clădirilor vulnerabile”, a zis Marius Marinescu pentru DC News.

Ne puteți urmări și pe Google News