Evenimentul Zilei > Actualitate > Cuțitarul din fereștie era hărțuit și a încercat să se apere
Cuțitarul din fereștie era hărțuit și a încercat să se apere

Cuțitarul din fereștie era hărțuit și a încercat să se apere

Ies la ivealã detalii incredibile în cazul băiatului de la Ferești, care a înjunghiat miercuri seara trei elevi lângã Piața Traian din Vaslui. Agresorul a susținut în fața instanței că de o lună era amenințat cu bătaia de către rivalii în care a băgat cuțitul.

Conform Vremeanouă.ro, băiatul a ajuns să umble cu cuțitul la el de teamă că va fi bătut. De altfel, imediat după ce i-a înjunghiat pe cei trei, el și-a sunat mama, dar nu s-a dus acasă, cum i-a cerut aceasta ci a rămas ascuns, în scara unui bloc, de unde putea vedea manevrele de salvare a victimelor sale, mai arată aceeași sursă.

În final, Trofin s-a predat oamenilor legii aflați la locul faptei. Băiatul nu este însă ușă de biserică. În urmă cu doi ani a fost implicat într-un caz de corupere sexualã, fapta petrecându-se în toaleta școlii din comună. Împreunã cu familia, a fost monitorizat si consiliat timp de trei luni de cãtre inspectorii DGASPC Vaslui.

Andrei Iulian Trofin a primit joi mandat de arestare preventivã pe o perioadã de 30 de zile, procurorii acuzându-l de tentativã de omor calificat, mai arată sursa citată. Dacã vicitmele nu ar fi fost îmbrãcate cu haine groase, și-ar fi putut pierde viața în urma atacului, au concluziioonat legiștii.

Agresorul -victimă

Andrei Iulian Trofin era elev la Liceul “Stefan Procopiu” din Vaslui. În ziua incidentului tocmai ieșise de la ore, și până să ia autobuzul spre casă a mers la un bancomat să scoată niște bani.  Pe drum s-a întâlnit cu acest grup de tineri din Vãleni și Solești, care au început sã-l înjure, sã-l ameninte cu bãtaia, iar unul dintre ei chiar a încercat sã-l loveascã. Acela a fost momentul în care băuatul a scos cuțitul și a atacat.

 “Era un grup de vreo nouã persoane. Nu i-am observat înainte de a trece strada. Când am ajuns pe trotuar, Adelin ( n.r. unul dintre bãietii rãniti) s-a împins în mine si m-a întrebat dacã sunt smecher. Nu era prima datã când interactionam cu el. Mã mai amenintase cu bãtaia de mai multe ori, cã-mi va scoate dintii din gurã. De fricã, am decis sã iau cutitul cu mine la scoalã. Era a doua oarã când îl aveam în geacã. Mã gândeam cã dacã o sã mã mai ameninte, îl voi speria cu cutitul”, a declarat Andrei Trofin în fata judecãtorilor, conform Vremeanouă.ro.

Cei trei elevi care au fost tãiati cu cutitul au fost transportati de urgențã la Spitalul Judetean Vaslui.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.