Curtea Supremă judecă contestația Elenei Udrea cu privire la arestul preventiv

Curtea Supremă judecă contestația Elenei Udrea cu privire la arestul preventiv

Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă astăzi contestaţia depusă de avocații Elenei Udrea faţă de decizia instanţei de a-i respinge cererea de înlocuire a arestului preventiv.

Astfel, săptămâna trecută, pe 10 aprilie,Curtea Supremă a respins cererea fostului ministru de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai uşoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, în dosarul "Gala Bute".

La momentul respectiv, avocatul Elenei Udrea preciza că nu mai există niciun motiv să fie ţinută în arest preventiv.

"Am demonstrat judecătorului că, de la momentul în care s-a prelungit măsura preventivă şi până astăzi, temeiurile avute în vedere de judecătorul care a prelungit măsura s-au schimbat. Toate probele care au fost după data de 23 martie au reliefat o altă situaţie de fapt şi au combătut teza iniţială a parchetului", a explicat avocatul Marius Striblea.

Ne puteți urmări și pe Google News

În dosarul "Gala Bute", Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, luare de mită şi spălare de bani. Udrea se află în arest preventiv din 25 februarie.