Curtea de Conturi, lovitură grea pentru Dragnea. Zeci de mii de euro din banii de buget

Curtea de Conturi, lovitură grea pentru Dragnea. Zeci de mii de euro din banii de buget

Cât timp a fost președintele PSD Liviu Dragnea ar fi beneficiat la maxim de fondurile partidului, care primește subvenții generoase de la bugetul de stat.

Curtea de Conturi a publicat în raportul său că PSD a folosit sume mari de bani pentru închirierea de avioane private, perioade de timp, care se suprapun cu vizitele făcute de Liviu Dragnea în diferite locuri.

„Sumele facturate în valoare de 367.489 lei (aproape 78.200 euro) și 166.422 (aproape 35.400 euro) reprezintă servicii de transport aerian extern, respectiv închiriere aeronave pentru Estonia, Israel și Elveția pentru delegații conduse de președinte partidului", se arată în nota transmisă de SC Ber's Solution SRL către PSD și înaintată ulterior și oficialilor de la Curtea de Conturi. În acelaşi timp, Camera Deputaţilor susţine că a plătit deplasările lui Dragnea exact în aceleaşi ţări.

De exemplu, Liviu Dragnea a participat în perioada 23-24 aprilie 2018, la Tallin, Estonia, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, la conferința președinților de parlamente din statele UE. Alături de Dragnea au fost atunci plecați atunci și Gabriel Vlase, vicepreședinte al Camerei și actual director al SIE, Silvia Mihalcea, secretar general al Camerei Deputaților, dar și Anca Spiridon, directorul de cabinet al lui Liviu Dragnea. Din delegația oficială a mai făcut parte și Călin Popescu Tăriceanu, pe atunci președintele Senatului. Această informație a devenit publică după ce pe site-ul Camerei Deputaților a fost publicat la vremea respectivă a memorandumului aprobat de Biroul Permanent al Camerei, în care se preciza că toate cheltuielile aferente deplasării vor fi suportate din bugetul Camera Deputaților.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liviu Dragnea s-a aflat în Israel, Estonia și Elveția, în calitate oficială, în prima jumătate a anului 2018, fix când PSD încheia contractele de închiriere aeronave.