În urma deciziei instanţei, contestatia în anulare va fi admisă, deoarece Plenul CSM a declarat că DNA a influenţat Curtea. Suma de 300.000 lei plătiţi de Antena 3 va fi înapoiată.

Deşi jurnaliştii au atacat cu recurs hotărârea Curţii de Apel Ploiesti, motivând faptul că după pronunţare plenul CSM a constatat că instanţa a fost influenţată de către DNA, Înalta Curte a respins ca inadmisibil recursul în cadrul operaţiunii anti-justiţiabili întreprinse de instanţa supremă, care a încălcat o decizie a Curţii Constituţionale.

În termenul legal de 15 zile, începând cu data de 18 iunie 2018, când Înalta Curte a stabilit că justiţiabilii nu mai au dreptul la recurs în cauzele civile cu prejudicii de până la 1 milion de lei, , jurnaliştii Antena 3, au formulat contestaţie în anulare pe motiv de nelegală compunere a completului de judecată.

Completul compus din judecătoarele Staicu Elena şi Stănescu Izabela de la Sectia I civilă a Curţii de Apel Ploieşti a respins excepţia de tardivitate şi a acordat termen pe 15 ianuarie 2019 pentru soluţionarea contestaţiei în anulare, scrie luju.ro.