Decizia este definitivă. În procesul în care se judecă cererea lui Augustin Lazăr privind suspendarea procedurii de revocare, consilierul juridic care reprezintă pârâții (Ministerul Justiției, Tudorel Toader) a solicitat instanței din Alba Iulia admiterea excepției necompetenței teritoriale și declinarea competenței către Curtea de Apel București.

La polul opus, Ovidiu Podar, avocatul lui Augustin Lazăr a invocat faptul că instanța competentă se stabilește ținând cont de domiciliu. Ulterior deciziei Curții de Apel Alba Iulia, Tudorel Toader a reacționat într-o postare pe Facebook, unde a declarat următoarele: „Instanța de contencios administrativ a declinat competența soluționării acțiunii procurorului general, de la domiciliul reclamantului către instanța din Capitală. Oare autorul plângerii chiar nu cunoștea regulile de competență sau pur și simplu a vrut să mai tragă de timp?”.

În 2 noiembrie, Augustin Lazăr a depus la instanța din Alba Iulia, oraș în care își are domiciliul, o acțiune în contencios administrativ, prin care solicita suspendarea procedurii de revocare a sa din funcție, procedură demarată de Ministrul Justiției. Procurorul General a solicitat deopotrivă și suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială.