Evenimentul Zilei > Justitie > Curtea de Apel Alba Iulia: Augustin Lazăr a încurcat borcanele
Curtea de Apel Alba Iulia: Augustin Lazăr a încurcat borcanele

Curtea de Apel Alba Iulia: Augustin Lazăr a încurcat borcanele

Curtea de Apel Alba Iulia a admis ieri excepția necompetenței teritoriale pe care Ministerul Justiției și ministrul Tudorel Toader au formulat-o în procesul intentat de Procurorul general al României, Augustin Lazăr (foto), și a dispus declinarea competenței către Curtea de Apel București.

Decizia este definitivă. În procesul în care se judecă cererea lui Augustin Lazăr privind suspendarea procedurii de revocare, consilierul juridic care reprezintă pârâții (Ministerul Justiției, Tudorel Toader) a solicitat instanței din Alba Iulia admiterea excepției necompetenței teritoriale și declinarea competenței către Curtea de Apel București.

La polul opus, Ovidiu Podar, avocatul lui Augustin Lazăr a invocat faptul că instanța competentă se stabilește ținând cont de domiciliu. Ulterior deciziei Curții de Apel Alba Iulia, Tudorel Toader a reacționat într-o postare pe Facebook, unde a declarat următoarele: „Instanța de contencios administrativ a declinat competența soluționării acțiunii procurorului general, de la domiciliul reclamantului către instanța din Capitală. Oare autorul plângerii chiar nu cunoștea regulile de competență sau pur și simplu a vrut să mai tragă de timp?”.

În 2 noiembrie, Augustin Lazăr a depus la instanța din Alba Iulia, oraș în care își are domiciliul, o acțiune în contencios administrativ, prin care solicita suspendarea procedurii de revocare a sa din funcție, procedură demarată de Ministrul Justiției. Procurorul General a solicitat deopotrivă și suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială.