Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a dispus în data de 11.04.2016 admiterea recursului formulat de Municipiul Bucureşti, prin Primar General, casarea sentinţei civile pronunţate de Tribunalul Bucureşti în faza procesuală a fondului şi respingerea cererii de chemare în judecată ca neîntemeiată. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, nemaiputând fi atacată.

Până în acest moment Municipiul Bucureşti a investit peste 60 de milioane de euro pentru edificarea proiectului "Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucuresti-Piteşti", se arată într-un comunicat al Primăriei Generale.

 „Penetraţia Splaiul Independenţei – autostrada Bucureşti-Piteşti” constă în realizarea unui sistem rutier de tip „drum expres”, care va conecta Splaiul Independenţei cu autostrada A1, devenind astfel o alternativă importantă la bulevardul Iuliu Maniu.

Proiectul constă în realizarea infrastructurii unui drum cu trei benzi pe sens, mărginit în anumite zone, de-o parte şi de alta, de străzi colectoare a traficului zonal, asigurându-se astfel circulaţia în regim de prioritate pentru cei care tranzitează zona. Până în prezent s-a realizat 12% din contract şi 42,5 % din "nodul rutier Virtuţii". Valoarea contractului este de 579.851.193 lei.