Evenimentul Zilei > Justitie > Curtea Constituțională dă peste cap planurile CSM
Curtea Constituțională dă peste cap planurile CSM

Curtea Constituțională dă peste cap planurile CSM

Alegerile pentru componenţa CSM au fost suspendate de instanţă, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis sesizarea Curţii Constituţionale a României, pentru a se stabili dacă mandatul fiecărui membru CSM este valabil şase ani, independent de mandatele celorlalţi membri, scrie ziarulprahova.ro.

"Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de sesizare a Curţii Constituţionale invocată de pârâtul CSM. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de reclamantă. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art. 54 alin. 1 teza I şi art. 57 din Legea 317/2004. Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării hotărârii CSM nr. 338/29.03.2016 până la pronunţarea instanţei de fond", a decis Curtea de Apel Bucureşti.

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România a acţionat în instanţă Consiliul Superior al Magistraturii, în legătură cu organizarea alegerilor pentru componenţa consiliului, după ce noua modalitate aprobată de CSM, în urma unei hotărâri a Senatului, prevede ca mandatul fiecărui membru să fie valabil şase ani, independent de mandatele celorlalţi membri. Mai multe amănunte puteți afla de pe ziarulprahova.ro