Evenimentul Zilei > Economie > Cursul valutar o ia razna!? Care este previziunea pentru următoarea perioadă
Cursul valutar o ia razna!? Care este previziunea pentru următoarea perioadă

Cursul valutar o ia razna!? Care este previziunea pentru următoarea perioadă

Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, declarațiile ministrului de Finanțe vor conduce la o creștere alarmantă a cursului euro, lucru care va afecta grav economia țării

Viitorul economiei României este considerat sumbru de către avocatul  Gheorghe Piperea, care spune că  moneda euro ar putea ajunge chiar la 5,5 lei.

„Țara fierbe la focul devalorizării intenționate a cursului leu – euro*, sub loviturile de ciocan ale tiribombistului de la MF, care forjeaza când un deficit bugetar artificial, când o realocare de bani de la educație și infrastructură către apărare și serviciile secrete, când un împrumut la bănci cu dobânzi de trei ori mai mari decât dobânzile la depozit, și sub asaltul “economiștilor” de carton care cer amânarea majorării pensiilor, iar dl Vasilescu se războiește cu legea dării în plata.
Să îi spună cineva venerabilului că această lege a fost neutralizată pe cale jurisprudențială. Nu mai merită efortul financiar și mental de a o combate în articole de propagandă.Ar face mai bine venerabilul dacă le-ar atrage atenția băncilor asupra urgiei care vine , creșterea cursului la 5,2-5,5 lei/euro, creșterea cu 3-4 pct a dobânzii (care, oricum, e deja la 5-7%, în valori reale) și creșterea inflației la 5% vor determina un nou tsunami de supra-îndatorare și faliment ale consumatorilor și ale IMM-ilor. Provizioanele necesare vor curați, în sfârșit, piață financiară de cei 10-12 zombies bancari.Degeaba a cheltuit BNR 600 mil euro pentru stabilizarea cursului. Când “profeți” că Ionuț Dumitru (fost șef al Consiliului fiscal și economist al raivarzan) sau că Vasile Câtu, au pronunțat încă din martie 2019 “curs 5,2”, deja lumea a început să fugă de lei, creând penurie de euro. Când o marfă e căutată și puțină, e scumpă”, scrie avocatul pe pagină să de Facebook.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: