Evenimentul Zilei > Actualitate > Curse de trap şi de ogari în ultima reuniune hipică de pe Hipodromul Ploieşti
Curse de trap şi de ogari în ultima reuniune hipică de pe Hipodromul Ploieşti

Curse de trap şi de ogari în ultima reuniune hipică de pe Hipodromul Ploieşti

Peste 600 de spectatori, între care şi un ministru (Ştefan-Radu Oprea), au urmărit cu sufletul la gură ultima reuniune oficială a sezonului.

În premieră, la două din cursele de trap s-a putut paria online – Premiul Fortuna Gold şi Premiul Fortuna Silver, ambele dotate cu premii consistente (4.700 lei fiecare), oferite primilor 5 clasaţi.

Premiul Fortuna Gold a aliniat la start 12 concurenţi şi a avut parte de nu mai puţin de 4 starturi false. Cursa a fost câştigată de Star Nobel (strunit de jocheul Viorel Gheorghe), câştigătorul din 2017 al Derby-ului de Trap. Star Nobel a luat faţa iepei Răsfăţata, într-o cursă pe care a dominat-o destul de clar.

 

Tot 12 concurenţi a adus la start şi Premiul Fortuna Silver. Calul cel mai bine cotat, iapa Histoire D’Inverne, condusă de Gheorghe Crăciun, s-a impus în faţa lui Calypso RM.

Ultima cursă clasică a sezonului, Criteriul de Fond, a beneficiat şi ea de premii consistente (3600 lei). Calligenia BMW, avându-l în şa pe Cristian Slate, a trecut prima linia de sosire, urmată de Bădie VF şi Borga Jackpot. 

 

Cele două curse de trap din debutul reuniunii hipice au fost câştigate de Romeo (Premiul Talion) şi Nelstar şi Paxton, care au trecut în aceleaşi timp linia de sosire (Premiul Talaz).

În premieră, între cursele de trap, Hipodromul Ploieşti a găzduit cinci curse de  ogari – în care s-au impus A Best Bolt, Sadam, Taughboy Ella, Kingdom Kite şi R-Candy Black Runner.

 

Prezent în tribune la ultima reuniune hipică din 2018, viceprimarul Cristian Ganea, un suporter dedicat al sportului hipic, a declarat: “Sezonul competiţional s-a încheiat cu o reuniune pe cinste. M-am bucurat să văd cum activitatea de pe hipodrom a crescut şi s-a diversificat de-a lungul anului: am avut curse de galop înscrise în calendarul internaţional, curse de trap, curse de ponei – şi acum curse de ogari. Ca ploieştean, nu pot decât să mă simt mândru.”