Curse aeriene directe București-Lisabona, de la 1 iulie

Curse aeriene directe București-Lisabona, de la 1 iulie

Compania portugheză TAP va opera, din 1 iulie, curse directe către capitala Portugaliei, Lisabona, cu o frecvenţă de trei curse dus-întors pe săptămână, a declarat astăzi, Peter Szolnok, directorul de vânzări pentru România al companiei.

"Ne vom axa în special pe traficul de turism, mai ales că încercăm să atragem turişti români în Portugalia, dar şi în zonele unde avem o prezenţă importantă, precum America Latină şi Africa. Pentru început vom opera cu o aeronavă Airbus A 319, dar este posibil în cazul în care traficul va creşte că venim cu aeronave cu capacitate mai mare. Vom rămâne în România şi în orarul de iarnă", a explicat Peter Szolnok, citat de Agerpres.

Compania portugheză, deţinută de stat, va opera trei curse dus-întors pe săptămână către Lisabona, din 1 iulie, si estimează un trafic de circa 5.000 de pasageri în cele şase luni din 2012. Compania are şi concurenţă, operatorul aerian românesc Blue Air efectuând curse către capitala Portugaliei.

Reprezentanţii TAP speră ca în orarul de iarnă să crească şi traficul de business către Portugalia sau pieţele din America Latină şi Africa.

Ne puteți urmări și pe Google News

TAP Portugal a transportat anul trecut 9,8 milioane de pasageri şi va depăşi cifra de 10 milioane în acest an. Compania deţine 71 de aeronave şi acoperă 75 de destinaţii din întreaga lume.