Evenimentul Zilei > Economie > Curs valutar 9 octombrie. Vești importante de la BNR. Cât valorează un euro. News alert
Curs valutar 9 octombrie. Vești importante de la BNR. Cât valorează un euro. News alert

Curs valutar 9 octombrie. Vești importante de la BNR. Cât valorează un euro. News alert

Curs valutar valabil pentru 9 octombrie. Euro a crescut miercuri, în raport cu moneda națională. Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,7502 lei pentru moneda europeană, în depreciere comparativ cu şedinţa anterioară, când euro a fost cotat la 4,7499 lei.

Francul elveţian a fost cotat de BNR la  4,3526 lei, înregistrând o depreciere de la valoarea de 4,3565 lei anunţată în ședința de marți.

Curs valutar. În data de 22 martie, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că formula de calcul a ROBOR se va schimba, iar românii vor plăti mai puțin la ratele pe care le au. Acesta a fost întrebat de jurnaliști cât însumează ratele pe care le are de plătit, dar Teodorovici a evitat să ofere un răspuns concret.

„Cât am rata la bancă? Cât am rata la bancă… Stau să mă întreb dacă e ceva de secret fiscal sau nu. Poate fi. Ca ce?„

Plătesc în lei, la cursul zilei. Este luat în euro, că aşa a fost în 2007 şi le plătesc, că sunt două credite, ca orice român (…) Facem altceva – pentru că sunt două credite, unul de nevoi personale şi unul imobiliar, fac o situație, însumez cât sunt şi vă prezint public cât este rata lunară, de unde vine plata, pentru că ştiu că interesează foarte mult. Vreți ştiri de genul ăsta? Sunt un om al cifrelor şi vreau să vă spun la zecimală. Mă faceţi să nu vă spun acum cifra, că nu vreau să încurc zecimalele”, a explicat Teodorovici.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: